Windows 10 Mobile ažuriranje: Kodovi pogrešaka – značenje i popravci

prva_pomoc_brod_14523

Prošlo je četiri dana od kada je Microsoft pustio Windows 10 Mobile nadogradnju na starije Lumija uređaje. Prilikom preuzimanja nadogradnje dolazi do većih problema kojima smo svi svjedoci, neke smo uspjeli sami riješiti, neke uz pomoć svih vas na blogu, a neke nažalost ne možemo nikako ispraviti. Microsoft je ne svojoj službenoj stranici objavio neke poznate šifre grešaka, što one znače i kako ih popraviti. Evo još jednom nekoliko osnovnih savjeta prilikom instaliranja ove, a i budućih nadogradnji: instalacija zaglavi na 0% duže vrijeme – pokušajte soft reset, i pokušajte ponovo preuzeti i instalirati nadogradnju. U slučaju nadogradnje kad se zupčanici ne vrte duže vrijeme  – pokušajte prvo soft reset, a ako to ne uspije, napravite hard reset.
Nakon instalacije vidimo da je zaslon uređaja duže vrijeme prazan –  trebate pričekati između 15-20 minuta i problem bi se trebao riješiti. Ispod pogledajte do sada poznate šifre pogrešaka, njihovo značenje te savjeti Microsofta kako ih ispraviti. Treba napomenuti da ovo nije sveobuhvatan popis kodova pogreški te da Microsoft radi na otklanjanju problema.

Kod pogreške Što znači Što možete učiniti

801881cd

Nemate dovoljno prostora za pohranu na telefonu za instalaciju ažuriranja.

Uklonite neke medijske datoteke (videozapise, glazbu i fotografije) ili aplikacije kako biste oslobodili dovoljno prostora za ažuriranje. Aplikacija Savjetnik za ažuriranje može vam olakšati oslobađanje prostora za pohranu odabirom datoteka za premještanje na SD karticu ili OneDrive te vam pomoći u vraćanju tih datoteka nakon dovršetka ažuriranja. Možete se povezati s računalom i na njega prebaciti medijske datoteke, a uvijek možete i ponovno instalirati aplikacije iz Trgovine. Ne zaboravite da se brisanjem aplikacije, čak i privremenim, brišu podaci te aplikacije kao što je npr. spremljeni napredak u igri.

Aplikacija Windows Phone može vam pomoći pri nabavljanju ažuriranja kada na telefonu nemate mnogo mjesta za pohranu.

80188264

80188265

Niste pristali na preuzimanje ažuriranja putem mobilne podatkovne veze.

Preporučujemo povezivanje s Wi-Fi mrežom kako biste mogli preuzimati bez briga o mogućim troškovima mobilne podatkovne veze. Ako se ne možete povezati s Wi-Fi mrežom i želite ažurirati telefon pomoću mobilnih podataka, dodirnite Preuzmi kada se zatraži preuzimanje putem mobilne podatkovne veze.

801882cb

Imate poteškoća u povezivanju s mrežom.

Provjerite ima li telefon dobru vezu na internet. Preporučujemo povezivanje s Wi-Fi mrežom kako biste mogli preuzimati bez briga o mogućim troškovima mobilne podatkovne veze. Ako se ne možete povezati s Wi-Fi mrežom i želite ažurirati telefon pomoću mobilnih podataka, dodirnite Preuzmi kada se zatraži preuzimanje putem mobilne podatkovne veze.

801881d0

8018822a

80072f30

80072ee7

80072ee2

80072efd

80072f76

80072efe

Došlo je do privremenih poteškoća s poslužiteljem ili vašom internetskom vezom tijekom ažuriranja.

Provjerite jeste li povezani s internetom i pokušajte ponovno. Preporučamo povezivanje s Wi-Fi mrežom kako biste izbjegli moguće troškove mobilne podatkovne veze.

80188d1

80188d2

Došlo je do pogreške tijekom instalacije ažuriranja.

Ponovno pokrenite telefon i pokušajte ponovno preuzeti ažuriranje.

Nažalost problemi i lista popravaka nije konačna, te ćemo ju osvježivati na temelju informacije od Microsofta i od svih vas.

Povezani članci:

  1. Kako nadograditi WP8.1 uređaj na W10M
  2. Kako napraviti Hard Reset
  3. Kako vratiti nestale značajke poput info (glance) zaslona….
  4. Pitanja i odgovori
  5. Tema za raspravu

 

Microsoft