Aaron Woodman (Microsoft): Windows Phone bi mogao biti bolji… i mi ne odustajemo od njega

2016-04-01 (1)

Prije dva dana smo vas obavijestili o pravoj istini što Microsoft misli o svojoj mobilnoj platformi, istini koju je izjavio Terry Myerson u intervjuu za The Verge. Myersonovim riječima, Windows 10 Mobile je dio obitelji, ali trenutno nije u glavnom fokusu Microsofta i jednostavno ne može privući developere prijeko potrebne za jačanje ekosustava. Windows 10 Mobile, odnosno tržište smartfona je važno ,ali jednostavno loš odabir za isticanje.

Ova izjava uzburkala je Windows Phone korisnike više nego ijedna glupost koju je Microsoft do sada napravio ili izjavio, pa su izgleda polako počeli ublažavati te riječi koje su izrečene (svaka slučajnost sa izjavama naših političarima isključena). Tako je sada Aaron Woodman, direktor u Microsoftu za marketing na konferenciji Build 2016 za ruski Hi_Tech portal izjavio da bi Windows Phone/Mobile mogao biti bolji i da ne odustaju od njega, te navodi da je Windows Phone/Mobile OS najsigurniji mobilni operativni sustav u svijetu.

“You know, when we first entered the market of smartphones with the new OS, we had big ambitions. But in reality it turned out that the market does not reflect the dynamics of our desires. Let’s be honest, we could have been better, believes in the smartphone market, so we’re not giving up”.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje uz Google prijevod sa ruskog na hrvatski.

Sličnu izjavu je dobio i Martin sa Dr.Windows.de bloga u razgovoru sa Kevinom Gallom direktorom za Windows Developer Platformu. I on je napomenuo da se Microsoft nije odrekao Windows Phone/Mobile platforme, i da za uspjeh u mobilnom svijetu trebate imati dobru trgovinu aplikacija što još Windows Phone nema. Mada je i on izjavio da je trenutno Microsoft usmjeren na razvoj aplikacija za računala, Xbox One i HoloLens, ali da će uz razvoj univerzalnih aplikacija i Windows 10 Mobile platforma imati koristi.

I što sada? Kako dalje nakon svih pokapanja Windows Phone platforme u posljednje vrijeme pa do ovog novog prvog zabijanja čavla u lijes. Kada se maknu sve emocije, Windows Phone – Mobile platforma će i dalje živjeti i ići dalje. Možda ne onako brzo kako bismo mi htjeli, ali sigurno neće samo tako i brzo umrijeti kako neki priželjkuju.

Softpedia