BUILD2016: Continuum će se moći spojiti na svaki Windows tablet, računalo ili laptop, pokretati ‘prave’ Windows programe, a dodana je podrška za Xbox kontroler

acer-jade-primo-continuum

Microsoft je na drugom danu BUILD2016 konferencije progovorio oko noviteta vezanih za Continuum i potvrdio naša nagađanja oko smjera u kojem razvija tu značajku.

Windows 10 Mobile uređaji sada će moći preko Azure Remote Apps usluge pokretati prave win32 aplikacije u oblaku, slična solucija koju je najavio i HP za svoj Elite X3. Nadalje, Continuum će se moći projicirati na svako Windows računalo, tablet ili laptop na način projiciranja Continuuma u Windows 10 OS kao program. Windows 10 Mobile uređaj značajku Continuuma projektirat će u samostalni ‘prozor’ na Windows 10 uređaju poput Surface tableta, ali taj će se ‘prozor’ moći u bilo kojem trenutku minimalizirati i nastaviti s korištenjem lokalnog punog Windows 10 OS-a na Surface tabletu.

Dodana je podrška za Xbox kontroler, a predstavlje je i Laptop Dock, sličan HP-ovom hardveru, koji je zapravo forma laptopa s baterijom, memorijom i utorima.

via: MSPU