Intel pomaže Microsoftu na projektu Islandwood

Intel S padajućom prodajom računala nisu samo Microsoft i proizvođači hardvera ugroženi, već i proizvođači procesora, a najzastupljeniji među njima definitnivno je Intel. Američki div već je najavio otpuštanje preko 10% radne snage i rekonstrukciju tvrtke jer ne mogu parirati na mobilnom tržištu. Kako bi pomogao Microsftu učiniti Windows 10 konkurentnijim, Intel je odlučio podržati projekt Islandwood integriaranjem Intelovih rješenja poput Accelerate framework, BLAS APIs, Accelerometer APIs, Gyroscope APIs i slično. Namjera je jasna, olakšati portanje iOS aplikacija na Windows platformu kako bi i Intel, glavni opskrbljivač procesora x86, ali i Microsoft s Windowsima 10 imali koristi.

via

izvor


 • Pa nek mi još netko i dalje trubi kako Microsoft odustaje od svoje mobilne platforme (softvera)… Njima treba Windows Mobile…. njima je cilj “Windows posvuda”, ako PC tržište opada (da), onda im treba Windows 10 Mobile – Windows Mobile – Windows (Continuum). I treba im cloud, i treba im Centennial i treba im Islandwood.

  • Mandak

   Sve kad bi to i bilo tako, mislim da će dosta vode proteći dok to bude. Treba im dvije godine da naprave 1 OS koji bi, s obzirom na vrijeme, trebao biti bolji. Ako budu napredovali ovim tempom kao do sada, mislim da će ljudi prije ići na Mars, nego li oni odrade sve ovo što si nabrojao.


   • 29.07.2015. – Windows 10 (10240, ako se tko još sjeća). “Milijarda uređaja na Windows 10 u sljedeće 3 godine”. Veliki ekran, mali ekran, sasvim bez ekrana (internet stvari, IoT). Vidjet ćemo kako će to ić. Ne znam, ne pratim ide li zasad prema planu.

    • Mandak

     Ja sam govorio o Windows 10 Mobile, a ne o PC. Od Windows Phone 8.1 do Windows 10 Mobile skoro dvije godine.


     • A od Windows Threshold 2 do Redstone 1 = 8 mj. (?) i tako će bit nadalje… Nema više PC vs. Mobile… IoT – smartfon – tablet – PC – TV – XBox – Hololens – Surface Hub (satovi? automobili?) sve je jedan Windows. One Windows, One Microsoft Way… itd… (sad, druga je stvar što je “The One” jedno od imena za…. beelzebuba 🙂 – gospodara k…ice 🙂 ).

     • Mandak

      Pusti sad PC. Ja govorim o Windows OS za telefone. Prošli Windows OS za telefone je bio Windows Phone 8.1, a zadnji Windows OS za telefone je Windows 10 Mobile. Od jednog do drugog je trebalo skoro dvije godine.

      Usporedba od Windows Tresholde 2 do Redstone 1 mi je smiješna.

      Nije sve jedan Windows. Proći će vremena do toga ako to ikada bude. Mene zanima telefon, a ostalo me baš i ne zanima. Bude li telefon napredovao kao do sada, aja…


     • Važno je da bude “jedan Windows” (jedna jezgra) DA BI Mobile i ostali “form factori” Windowsa mogli istovremeno napredovat i bit u isto vrijeme na istoj razini razvoja, pa se samo sitno prilagođavat različitim uređajima (“form factorima”). To se sa WP 8.0, 8.1 i PC 8.0, 8.1 nije moglo radit, i trebalo je napravit niz koraka da se do te mogućnosti dođe, za što je trebalo vremena, jer to nije mačji kašalj za napravit. Sada bi to trebalo ić i usporedno (paralelno) i brže. U teoriji 🙂 Praksu ćemo tek vidjet.

     • Mandak

      Kod nas se u narodu kaže: “Čekaj magarče da trava naraste”.

      Ja sam zadovoljan i s Windows 7 koji je po meni najbolji OS ikada. Imam mobitel na kojemu su Windowsi. Zaboli me neka stvar za te njihove projekte. Kad i ako ti projekti budu i ostvareni moj će mobitel biti toliko zastario da neće valjati ničemu, a za novi mobitel koji će podržavati sve to trebat će cijelo bogatstvo.

      Što se tiče prakse, do sada se u praksi i nisu baš pokazali.

     • ja

      Neka se ovaj Isus na tvojoj slici pomoli za tebe, i neka te prosvjetli kad vec pameti nemas i samo trubis kako ti nista ne valja. Napisao si jednom ne trebas stalno spamovati kao da smo mi glupi i ne znamo citat :S

     • ja

      Uz to tu si jos kao najpametniji i sve ti znas najbolje. Sto ti ne napravis neki softvare za mobitele pa ga ponudis svijetu, pametnjakovicu

     • seminola

      koje 2 godine . wp 8.1 jedan je samo malo doradjeni wp8 . sa istim softverom . tek wp 10 je nesto drugo . i ova 10 tka jes ni blizu nije gotova


    • Zaključeno s q1 270 milijuna W10 uređaja. U 8 mjeseci 270m, tako da matematički to mogu ostvariti. Pitanje je kakva će bit adoptacija kad istekne besplatni period.


     • Adopcija 😛 🙂


     • 😉 Ispravljeno. Prihvaćenost. 😀

 • Nokia4ever

  Da bi snizio cjene Intel to nikak…AMD i drugi so jeftini i guraju dalje…pomoč če MS tako kao Nokiji…u propast!