Microsoft neizravno potvrdio da Anniversary Update dolazi 29. srpnja

windows-10-anniversary-update-pc-phone-02_storyPaul Thurrott je na svojem blogu objavio da Anniversary Update dolazi 29. srpnja (petak) kako je i prethodno najavljeno glasinama puštenim nakon Build 2016 konferencije. Informacija je stigla iz Microsofta koji je to potvrdio neizravno u razgovoru s blogerom.Anniversary nadogradnja je inače prvi dio velike Redstone nadogradnje koja je već u fazi testiranja putem Buildova kroz Insider program. Redstone nadogradnja bi trebala biti dostupna u tri faze a prva bi trebala biti Anniversary nadogradnja (rođendansko ažuriranje), jer je upravo Microsoft 29. srpnja 2015. službeno pustio Windows 10 za računala (u planu je bio i Windows 10 Mobile). Ova prva nadogradnja trebala bi na službeni Windows 10 Mobile i računala donijeti mnoge nove značajke i poboljšanja OS-a koje za vas svakodnevno pratimo i obavještavamo vas kroz članke vezane uz puštanje novih Redstone Build ažuriranja na vaše Lumije.

Paul Thurrott


 • Nekako mislim da se ovdje previše žalimo i kukamo, na svaki MS potez….više nego što treba. Bit će ok, ali naravno, plati pa se klati. I čekam Surface Phone, pa ću onda vidjet što dalje, Lumia, ili skupi SPhone. Ako ‘transformer’ ne crkne prije toga, naravno, onda silom prilika.

  • Mandak

   Platio sam ja, ali nisam dobio onoliko koliko sam platio. Dobio sam manje.


   • Ako se ne varam, radi se o L735. Platio si uređaj i WP 8.1 (tvornički), to si dobio. Dobio si dodatno, besplatno i službenu nadogradnju na, i podršku za W10M TH2. A to je BITNO, zbog “W10 only” aplikacija, a njih WP 8.1 OS neće vidjet.

    • Mandak

     Mislim da je za 2080,00 kn to premalo. Platio sam najviše zbog Nokia uređaja i Nokia aplikacija. Od Nokie sada imam samo ime Nokia, a od Nokia aplikacija nemam ništa. Da sam znao da će ovako unazaditi sustav, da više neću moći koristiti Nokia aplikacije i sl. sasvim sigurno da ne bih prešao na Windows telefone. Ove nove aplikacije koje su umjesto Nokia aplikacija su lošije od Nokia aplikacija. O nadogradnjama aplikacija ne bih.

     Na WP8.1 mogao sam deinstalirati mnoge sistemske aplikacije, a to isto ne mogu na W10M. Ima barem 5 ili 6 sistemskih aplikacija koje ne volim ni okom vidjeti. Rado bih ih deinstalirao, ali mi nije poznato je li to uopće moguće i ako je, kako.


     • Misliti je …. znati. I ja svašta mislim o, i želio bih od MS, pa tko me što pita, prošlo me. Živimo u kapitalizmu, divljeg tipa. Kako meni znaju reć iz telekoma: slobodan si prijeći na Android/iOS. Ja to ne želim, niti ću tako skoro željet, moguće i nikad.

     • Mandak

      Ne radi se o misliti, nego se radi o tome da sam kupio Nokia uređaj koji u sustavu ima dosta Nokia aplikacija, a danas toga nema. Da sam znao da će to nestati, ne bih nipošto prešao na Windowse na telefonu.

      Što se tiče Androida, on je i te kako napredovao u odnosu na Windowse. Jedino što me priječi da se vratim na Android je novac.

      Što se tiče kapitalizma divljeg tipa i drugih politikantskih fraza, to me ne zanima. Mi živimo u društvu gdje glavnu riječ imaju uglavnom ubojice, ratni i poratni zločinci, kriminalci, hohštapleri i sl. Čast izuzecima. Izbori su puka farsa. Ja se nisam za ovo borio. Oni koji su me progonili u vrijeme Jugoslavije, koji su me šikanirali, zatvarali na otok i sl., danas uglavnom imaju glavnu riječ. Njima nije mjesto na vlasti, nego iza rešetaka. Ne bih, ali ti si započeo s nekakvim divljim kapitalizmom. Za ovo u čemu mi danas živimo nema pravog naziva.

 • Mandak

  Ja ne očekujem ništa naročito. Za Surface ne znam, ali mislim da mi s Lumiama ćemo izvisjeti.

 • mille

  Zamolio bih ako moze uvek u vestima da pored naziva meseca na hrvatskom,u zagradi bude napisan i broj meseca. Jesam odrastao u SFRJ i u osnovnoj skoli ucio srpskohrvatski al mesece na hrvatskom nikad nisam znao…


  • Trudimo se to navoditi, ali nekad zaboravimo. Srpanj je 7. mjesec

  • L930Ri

   A možeš i vrlo lako ukucati imena mjeseci u bing ili bilo koju drugu tražilicu pa će ti izbaciti. Brže nego ova tri reda koja si tipkao 😉
   P.S: Znam da u SFRJ nije bilo interneta, ali vidim da si to savladao 😉

 • dxdy

  29.7. je i bilo za očekivati jer W10 za PC je krenio 29.7.2015.

 • adnan

  MS je kralj, zaista se trude. win 10 je odlican i ovako, a tek sa ovom nadogradnjom, ima ds leti.

 • Memphis

  I taman da ga ispoliraju do 04/2017 za surface phone. Ako se opet nisu zlagali