Microsoft ponovno ponovio da ne odustaje od smartfona; pojavile su se i nove glasine vezane za Surface Phone, Redstone 2 i 3 te napredniji Continuum

terry-myerson

Dopredsjednik odjeljenje Windowsa i uređaja u Microsoftu Terry Myerson u dopisu partnerima ponovno je naglasio da je budućnosti Windows 10 OS-a na uređajima malih zaslona s ARM procesorima sigurna. Veli kako Microsoft trenutno radi na sljedećoj generaciji proizvoda i sljedećoj verziji OS-a koja bi trebala donijeti značajne promjene na mobilnu platformu. Sličnu priču iznio je i Daniel Rubino s WC-a u novoj dozi glasina.

Kako WC doznaje, Microsoft nije zadovoljan s Lumijama 950 i 950XL od samog početka. Dizajnom se uređaji nisu uklapali u Microsoftov dizajnerski jezik, a prodaja kao i loša reakcija Windows fanova na uređaje su dodatno potvrdili kako je riječ o proizvodima koji ne mogu parirati u kategoriji u kojoj se prodaju. Osim hardverom, izvori u Microsoftu Rubinu su priznali da nisu zadovoljni ni softverom, ali da će se sve doći na svoje mjesto u travnju (4. mjesecu) 2017., odnosno za godinu dana.

Microsoftu je Windows 10 Mobile važan i to je naglasio predsjednik Nadella, samo što ove godine nije u fokusu, ali bi zato 2017. godina, prema glasinama, trebala biti godina Windows smartfona. U travnju 2017. Microsoft će predstaviti Surface Phone s Windows 10 Mobile Redstone 2 verzijom softvera. Redstone 2 verzija je Windows 10 OS-a koja će na Windows smartfone donijeti nove inovative značajke. Štoviše i Redstone 2, kao i Redstone 3 fokusirat će se na inovacijama oko mobilnog OS-a.

Surface-Phone-Concept-Sports-a-Screen-with-Curved-Edges-16MP-Camera-2

Surface Phone bit će pozicioniran kao nasigurniji i najproduktivniji uređaj na svijetu, što znači da će se najviše oslanjati na poslovni svijet i glavna prodajna značajka bit će Continuum. Microsoft radi na tome da s Redstone 2 nadogradnjom predstavi i verziju Continuuma koja će lokalno, a ne preko oblaka, pokretati win32 aplikacije. Interno su u Microsoftu zacratali Windows 10 Mobile smartfone učiniti alternativom računalima.

Ove novosti za sve one koji žele kupiti Windows smartfon znači da ako žele kupiti Microsoftov uređaj mogu odseliti u SAD ili Kanadu gdje ih poklanjaju ili se strpiti godinu dana do Surface Phonea. U međuvremenu, HP, Acer i ostali obogatit će ponudu svojim smartfonima, koji bi mogli biti zanimljiv izbor za kupnju kada jednom dođu na naše tržište.

 • seminola

  ha ha ha . jeste culi ovo . sve ce softverski doci na svoje mjesto u aprilu sledece godine . ZNACI WINOWS 10 NECE BITI KONACAN PROIZVOD JOS GODINU DANA e ovo je toliko zalosno d cak nije ni smijesno . VEC SAM PISAO .. BIO JEDNOM JEDAN MIKROSOFT PHONE

 • tromb

  ista prica svake godine. Samo na kraju uvek bude razocarenje, posle mesec dana sve zaborave i krecu u nove najave.

 • šike

  Nisu zadovoljni dizajnom. Pa valjda su vidjeli kako izgledaju 950 i 950 xl prije nego su ih pustili na tržište. Lako je za dizajn, mlađarija hoće normalnu aplikaciju za fejs


  • Moguće da je ovo još Nokia dizajn… (L550/950/XL), pa tako kažu.


 • TM: “Ovolika je bila, kad ti kažem! Ovolika!” 😀

 • Sterne

  Sve ovo u vezi windows 10 je proracunato na “duze staze”. Izleti na android i ios nisu zato sto je u Microsoftu neko glup pa zapostavlja svoju platformu. Trzisni udio za sad nema prevelikog znacaja pa cak i ako padne ispod 1%. Surface moze krenuti od nule. Lumia (brand) je nekako na glasu da to nije to. Slazem se sa tim, jer Lumia (950) je tek sad ono sto je trebala biti prilikom lansiranja. Zato ce Surface Phone imati sve sto zadnji flagship nije imao. Bice zanimljivo pratit kako windows “umire” i nasladjivanje hejtera.


  • Nadajmo se da si u pravu što kažeš.

 • Nokia4ever

  Zaboravljaju jedno stvar…Nokia se vrača i kolko če jih preči onamo…pa da je zlati SP ko če dati 1000€…neodgovorni skroz in skroz…nemaju zaradu na mobijima pa nek Nokiji dadnu win10 a ona če raditi mobi ali sumnjam u to!

  • Mr. Goro

   Nokia4ever, slazem se s tobom. Ja smatram da MS cim je pedalirao Nokiu da su pusiona. Trebali su ostaviti pametne i sposobne ljude iz Nokie, i pored imena na mobu Microsoft staviti Nokia (MS-Nokia). Pa ljudi bi do sada space shutle napravili i sa dizajnom i sa OS-om. I na kraju svi zadovoljni.