Microsoft ponovno ponovio da ne odustaje od smartfona; pojavile su se i nove glasine vezane za Surface Phone, Redstone 2 i 3 te napredniji Continuum

terry-myerson

Dopredsjednik odjeljenje Windowsa i uređaja u Microsoftu Terry Myerson u dopisu partnerima ponovno je naglasio da je budućnosti Windows 10 OS-a na uređajima malih zaslona s ARM procesorima sigurna. Veli kako Microsoft trenutno radi na sljedećoj generaciji proizvoda i sljedećoj verziji OS-a koja bi trebala donijeti značajne promjene na mobilnu platformu. Sličnu priču iznio je i Daniel Rubino s WC-a u novoj dozi glasina.

Kako WC doznaje, Microsoft nije zadovoljan s Lumijama 950 i 950XL od samog početka. Dizajnom se uređaji nisu uklapali u Microsoftov dizajnerski jezik, a prodaja kao i loša reakcija Windows fanova na uređaje su dodatno potvrdili kako je riječ o proizvodima koji ne mogu parirati u kategoriji u kojoj se prodaju. Osim hardverom, izvori u Microsoftu Rubinu su priznali da nisu zadovoljni ni softverom, ali da će se sve doći na svoje mjesto u travnju (4. mjesecu) 2017., odnosno za godinu dana.

Microsoftu je Windows 10 Mobile važan i to je naglasio predsjednik Nadella, samo što ove godine nije u fokusu, ali bi zato 2017. godina, prema glasinama, trebala biti godina Windows smartfona. U travnju 2017. Microsoft će predstaviti Surface Phone s Windows 10 Mobile Redstone 2 verzijom softvera. Redstone 2 verzija je Windows 10 OS-a koja će na Windows smartfone donijeti nove inovative značajke. Štoviše i Redstone 2, kao i Redstone 3 fokusirat će se na inovacijama oko mobilnog OS-a.

Surface-Phone-Concept-Sports-a-Screen-with-Curved-Edges-16MP-Camera-2

Surface Phone bit će pozicioniran kao nasigurniji i najproduktivniji uređaj na svijetu, što znači da će se najviše oslanjati na poslovni svijet i glavna prodajna značajka bit će Continuum. Microsoft radi na tome da s Redstone 2 nadogradnjom predstavi i verziju Continuuma koja će lokalno, a ne preko oblaka, pokretati win32 aplikacije. Interno su u Microsoftu zacratali Windows 10 Mobile smartfone učiniti alternativom računalima.

Ove novosti za sve one koji žele kupiti Windows smartfon znači da ako žele kupiti Microsoftov uređaj mogu odseliti u SAD ili Kanadu gdje ih poklanjaju ili se strpiti godinu dana do Surface Phonea. U međuvremenu, HP, Acer i ostali obogatit će ponudu svojim smartfonima, koji bi mogli biti zanimljiv izbor za kupnju kada jednom dođu na naše tržište.