@Nokia u fazi ispitivanja tržišta za svoje nosive uređaje

Nokia i Withings

MobiHealthNews portal je objavio intervju sa izvršnim direktorima Nokia Technologies odjela i njegovom budućom tvrtkom Withings. Već nam je poznato kako je Nokia najavila preuzimanje te francuske tvrtke za približno 170 milijuna €, a cijeli proces će biti dovršen do trećeg tromjesečja. Ramzi Haidamus je rekao kako će do tog trenutka Nokia napraviti istraživanje tržišta i odlučiti hoće li njeno ime biti postavljeno na buduće nosive uređaje koje će razvijati s ekipom iz Withings-a. Ova vijest je definitivno razveselila sve nas koji volimo Nokia logo na uređajima a definitivno nam potvrđuje vraćanje Finaca na konzumerističko tržište. Haidamus je također najavio kako tržište gadgeta vezanih uz zdravlje ima potencijala te da je upravo radi toga Nokia i odlučila više pažnje posvetiti njemu. Prema ispitivanju Nokia brand je i dalje popularan te ga prepoznaje i cijeni dobar dio populacije, pogotovo nešto starije kojoj bi uređaji za praćenje zdravlja mogli biti u fokusu.

U članku je spomenuto kako je Technologies odjel nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge bio bez plana i cilja, sa 600 inženjera i projekata koje je razvijao u sklopu prodanog odjela. Iz njega se izrodio Nokia N1 tablet, Z launcher, OZO a radilo se i na nekoliko nosivih uređaja vezanih uz zdravlje. Ekipa iz Withings-a će procijeniti sve na čemu je Nokia radila i zajedno krenuti u kreiranje novih uređaja koje možemo očekivati u dogledno vrijeme.

Da je Nokia već neko vrijeme gledala Withings dokazuje i tweet jednog od važnijih članova izvršnog odbora Riste Siilasme koji već nekoliko mjeseci aktivno koristi njihove uređaje. Ipak Nokia više ne želi vezati svoje ime uz proizvode koji mu neće donijeti određenu korist jer imajmo na umu da je to velika kompanija kojoj je cilj uz razvoj novih tehnologija ujedno i zarada.

https://twitter.com/rsiilasmaa/status/724904140397252608

 

Doduše, o smartfonima nije bilo riječi u članku s obzirom da je fokus bloga na zdravlju ali očigledno je da Nokia razvija nešto i traži najbolje partnere za izradu uređaja. Međutim, ovime je Nokia najavila ostanak na širem tržištu a kraj 2016. godine će nam dati odgovore na sva naša pitanja jer bi tada trebali ugledati prve rendere budućih Nokia smartfona ali i ostalih gadgeta namijenjenih široj masi.

 

 • seminola

  vjerovarno ce ove gargete povezati na neki poseban nacin sa svojim tekefonima kako bi otisla korak ispred ostalih


  • Pa gledajući N1 tablet, nije ništa revolucionarno ali je došao s alu kućištem, prvi s USB tip C utorom, zaslonom s omjerom 4:3 i Z launcherom kao fokusom.


 • Vjerojatno i neće žuriti već će napraviti uređaj koji će jako dobro pratiti ono što Nokiji treba. Vjerojatno će ga opremiti softverom potrebnim za sve ono što će s mobitelom ići (dodatna oprema)
  Koliko će on revolucionaran biti pitanje je, ali sigurno neće biti za bacit. Možda budu išli sa Intelom kao što je to bio slučaj sa N1 tabletom

  • Judge Judy

   Intel odlazi sa mobilnog trzista…steta


   • Eto vidio, nije da odlaze ali se trenutno neće mnogo fokusirat na izradu tih čipova. Baš šteta

 • Nokia4ever

  Bravo naši…