Potvrđeno: Microsoft i Amazon mogu ulagati u HERE

wheelLEAD

Na početku mjeseca pisali smo da Microsoft i Amazon žele ulagati u HERE te mu pružati potporu u vidu pohrane podataka u takozvanom oblaku. Microsoft u posljednje vrijeme izgleda kasni u nekim dobrim procjenama pa tako i sa HERE odjelom, kojeg je prema nekim glasina mogao kupiti za bagatelu (ali mu onda nije bio u interesu). Doduše, prije je da ga Nokia nije htjela prodati nego li ga je Microsoft mogao kupiti. Sada se pak Microsoft bori kako ne bi izgubio utjecaj u segmentu navigacije koja će imati veliku važnost u budućnosti autoindustrije.

Njemački konzorcij koji je kupio HERE tražio je cloud servis koji bi im omogućio obraditi golemu količinu podataka i nakon svega odlučio da Microsoft i Amazon mogu ulagati u HERE te da im je potrebna pomoć obje tvrtke.

Zašto Microsoft i Amazon? Obje tvrtke imaju izvrsne cloud platforme (Azure i AWS), a novim vlasnicima HERE-a trebaju kompetentni partneri u cloud poslovanju za obradu velike količine podataka koji su proizvedeni od strane HERE usluga. Naravno i Microsoft i Amazon imati će samo manje udjele u HERE-u.

WindowsUnited.de/Seekingalpha