Redstone, odnosno Anniversary Update verzija Windows 10 Mobile OS-a podržava Snapdragon 830 i Snapdragon 625

Nokia-SnapdragonPolako se slaže mozaik ‘Surface Phonea’. NPU je najprije objavio dojavu kako Microsoft testira uređaj sa Snapdragon 830 procesorom te nas zaintrigirao napisavši kako će dokazni materijal za to objaviti naknadno. To naknadno se upravo dogodilo.

NPU je otkrio kako Windows 10 Mobile Redstone/Anniversary Update verzija operativnog sustava donosi podršku za nove procsore i to za još nepostojeći Qualcomm Snapdragon 830 i nedavno predstavljeni osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 625. Microsoft do sada nije dodavao podršku za procesore u svoj OS ako nema u planu on, ili partneri izbaciti uređaj s tim procesorom.

Podrška za Snapdragon 830 i 625

Navedeni Snapdragon 830 koji bi mogao biti pogonski stroj Lumia ili Surface Phone flagshipa za 2017. godinu sa masovnom proizvodnjom kreće točno kada je najavljeno predstavljanje uređaja – početkom 2017. Prema glasinama, S830 bit će izrađen u 10nm arhitekturi, što će omogućiti efikasniji i brži rad, a podržava do 8GB radne memorije. Ova podrška do 8GB RAM-a automatski potvrđuje da glasine o verziji uređaja s 8GB radne i 512GB interne memorije nisu toliko lude kao što su se ispočetka činile.