Surface Phone: Snapdragon 830 imat će 8 jezgri, a Intel vjerojatno odustaje od procesora za mobitele

LG-Stands-Up-For-Qualcomm-The-LG-G-Flex-2-No-Temperature-Problems-With-The-Snapdragon-810Nadolazeći Microsoftov Surface Phone, prema glasinama, mogao bi doći ili sa Snapdragonom 830 ili s Intelovim mobilnim procesorom iste kategorije.

Qualcommov Snapdragon 830 bi prema posljednjim glasinama trebao imati 8 Kryo jezgri, za razliku od četiri koje ima trenutni top model procesora Snapdragon 820.

Da bi ovaj procesor mogao biti na Surface Phoneu, a ne neki Intelov, pokazuje nam i službena najava rekonstrukturiranja Intela. Intel otpušta 12.000 zaposlenika i posvetit će se svojem glavnom poslovanju – proizvodnji x86 procesora, oblaku i IoT proizvodima. Mobilni segment nije spomenut u 5 glavnih smjernica Intelova poslovanja za budućnost pa možemo pretpostaviti da je pred odustajanju od nastavka borbe na tržištu mobilnih procesora.

via

 • PureView

  Intel bi trebao poceti raditi x86 mobilne Core M procesore, tako da Surface Phone moze biti miniPC kakav nam i treba. I to bi bila napokon revolucija i pocetak Windows dominacije. Zna M$ sto radi. Jest da to rade polako, ali kako spada. Ubuntu Phone nikad nije zazivio, jer je prebrzo forsiran koncept, pa onda – corak.

  • Judge Judy

   Ali core m procesori su za ultrabookove i 2u1 racunala

   • PureView

    Jesu, ali kad uspiju smanjiti TDP, mogli bi i u mobilne uređaje.