Test: Nokia 230

Nokia 230Na testiranje nam je stigao uređaj Microsoft Nokia 230 – klasični Nokia dumbphone koji je hardverski unaprijeđen u odnosu na svoju kategoriju. Podsjetimo, Microsoft je licencirao Nokia brend na 10 godina prilikom kupnje ‘Odjel uređaja i usluga’ za uporabu na običnim mobitelima tako da i ovaj uređaj ponosno nosi Nokia logo, iako je njegov proizvođač Microsoft.

Nokia 230 Nokia 230Riječ je na prvu o solidno dizajniranom i čvrstom uređaju čiji je pozadinski poklopac izrađen od aluminija. Posjeduje čak dvije kamere, prednju selfie i stražnju, kao i dvije led bljeskalice – jednu za prednju kameru, drugu za stražnju. Riječ je i o prvom Microsoft/Nokia uređaju sa led bljeskalicom za prednju kameru. Od ostalih karakteristika vrijedi izdvojiti 1200mAh bateriju koja bi trebala izdržati 23h telefoniranja ili 27 dana u stanju pripravnosti; Stereo FM Radio, Glance Zaslon i podršku za Dual SIM.

Nokia 230 Nokia 230 Nokia 230

Ako imate kakvih pitanja vezanih za uređaj, slobodno ih postavite u komentarima. Recenzija će bti objavljena sljedeći vikend, a uređaj će biti recenziran najviše iz perspektive ciljane skupine kojoj je namijenjen i kao sekundarni uređaj vlasnika nekog smartfona.

Hvala Mobisu na ustupanju uređaja na testiranje.