Praktična uporaba Continuuma na Windows 10 Mobile smartfonima

acer-jade-primo-continuum

Continuum je postao ključna značajka Microsoftovog Windows 10 Mobile OS-a. Opcija koja korisniku nudi pretvaranje mobilnog uređaja u računalo karakterisitčna je samo za Microsoft zbog zaokruženosti ekosustava kojeg Microsoft posjeduje. Nadella je naglasio da je Continuum ključan za razvoj i uspjeh Windows smartfon platforme, ali i priznao kako je tehnologija u ranoj fazi i kako vrijeme bude odmicalo tako će ta značajka postajati moćnija.

Čitatelj njemačkog bloga WindowsUnited.de Gerald poslao je svoja iskustva i objasnio praktičnu primjenu Microsoftovog Continuuma u privatnom i poslovnom životu.

Continuum WindowsUnited.de

Gerald je poslovnu primjenu Continuuma otkrio slučajno pa kaže:

Prvo poslovno iskustvo s Continuumom imao sam slučajno. Napravio sam prezentaciju preko smartfona uz pomoć Continuuma i poslao je na laptop koji koristimo za prezentacije. Kada smo došli kod klijenta primjetili smo da je baterija kod laptopa prazna, a punjač smo zaboravili.

Htjeli smo USB na kojem smo sačuvali prezentaciju spojiti na klijentov laptop, što je bolje nego ne održati prezentaciju, ali ne ostavlja baš dobar dojam kod klijenta.

Kada smo ušli u sobu za sastanke, primjetio sam SmartTV s podrškom za MiraCast i, ukratko, preko Lumije 950XL smo održali prezentaciju.

Nakon toga sam kupio bežičnu tipkovnicu i miša te Microsoftov Wireless Adapter. Na sljedećim sastancima s potencijalnim klijentima isključivo smo koristili Continuum, što je ostavljalo dobar dojam na klijentima zbog tkz. ‘Cool faktora’. Suradnici i klijenti su raspitivali o tehnologiji i uređaju kojeg koristimo za prezentaciju, a to nam je pomoglo u predstavljanju naše tvrtke u najboljem svjetlu.

Privatno je Gerald svoj kućni TV spojio s Display Dockom i Continuum koristi za izradu Office dokumenata, igranje igara i surfanje na internetu.

WindowsUnited.de Continuum Continuum WindowsUnited.de

U svakom slučaju, Continuum je značajka s mnogo potencijala, koja je u ovom trenutku možda i ispred svog vremena. Povijest nas uči da nije bitno biti prvi, već dobro izvesti zamišljenu značajku.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Koristite li Continuum na vašim Lumijama 950/950XL ako ih posjedujete i što općenito mislite o ovoj opciji?

  • kinzi

    kako vam radi edge? da li vas izbacuje? jel bolji od i explorera? on malo malo pa izbaci


  • Super!

  • Byron

    ako netko ima kakav koristan savjet, nek sendne link…

  • Byron

    Općenito, jako sam zadovoljan L 950 (kako i ne, kad sam ju dobio od Mobisa), međutim Continuum ne kotistim. Nemam DD, a bezicno nikako da se povezem. Mozda se nisam dovoljno trudio, ne znam. Imam smart TV – Toshiba, no 950-ka mi, kad ukljucim Continuum prepoznaje neki Philipsov Tv. Jedino mi je logicno da hvatam neki susjedni Tv…

    • kobasiček

      Ej, kako si od Mobisa dobio L950? 🙂 Nagradna igra il?

      • Byron

        Lumia 925 mi se pokvarila….softverski, nisu je mogli popraviti, tako da su mi dali 950

        • kobasiček

          ista situacija i kod mene. 🙂 A šta softverski? Meni se počela gasiti na 90% baterije i nije se mogal upaliti bez punjča i napunila bi se na 100% za 10min..


          • Sad sam malo ljubomoran 😛 Dobro, i kakva je crna 950? Kako ‘leži u ruci’, kakav dojam ostavlja? Pala vam je sjekira u med obojici 😀 Je li se to počelo događat još pod garancijom ili što? Da su ti dali 950 samo tako? Tj. pitanje mi je na krivoj adresi…trebalo bi bit za Byrona…

          • Byron

            Da….par mjeseci prije isteka garancije. Naravno, nisu mi mogli dati novu 925, jer ona vise nije u opticaju, pa su mi dali 9500, jer je to 9xx…Sve u svemu, super je ispalo. No ipak, ukupno sam cekao punih 40 dana da se situacija okonca

          • kobasiček

            40? Meni su za 7 dana rekli da ću dobiti 950 ali sam je ćekao skoro 3 tjedna.

          • Byron

            40 dana je trajala sveukupna agonija…Kako sam bio nazvao ‘mobilna korizma’. Ugl. 22.1. se pokvarila 925ica, a nekih 2 tjedna sam cekao da mi posalju 950icu. Javi su mi da je mogu dobiti, no nemaju je u dućanu, te da pricekam najvise 10 dana. Na kraju je ispalo 14 dana

          • kobasiček

            Savršen je! Nemrem reći ništa loše jer se pokonjenom konju ne gleda u zube. 🙂 U ruci je velik. Meni je to veliko privikavam se na veličinu al ekran je odličan, kamera savršena, tipke su super bez obzira kaj su plastične, nije ružan kak pričaju, ja sam razmišljao o mozo semđoj al je nema u mobisu a crna orginalna izgleda ok tak da je neću za sada mijenjati. Nekad u pregledniku zna ne odazivati se na pritisak da se otvori neštom, npr tu na blogu da idem na reply neće ga od prve prihvatiti pa moram 5 puta tapkati…zna nekad u pregledeniku zapeti…nije savršen ali je super u usporedbi sa starim.


          • To je do kakvog firmvera ili tako nečeg, toga će još bit i popravljat će. Dakle nema nikakvog smisla uzimat 950XL, jer meni je veliko i sadašnjih 4,5″, tj. nije jer sam se navikao ali bilo je u početku. Meni se crna 950 sviđa već i sa slika, a ako je uživo tako kako kažeš da je, onda ću čekat još koji mjesec da se neke stvari poslože, te da se opet pojavi u T-ponudi (‘dolazi uskoro’ po, nadam se, istoj, nižoj cijeni kao do prije par dana. Spustili su na normalnu, kakva je trebala bit otkad je stigla u ponudu).
            Danas mi je tako tresnula 1020 na tlo od sitnih kamenčića… Pala pod stol vani (šesti put ukupno otkako je imam 🙂 ), nisam se usudio gledat kako je pala, uglavnom pala na ‘leđa’, jer po ekranu ni crtice nije bilo… ‘Leđa’ sam obrisao krpicom za naočale i kao da ništa nije bilo. Djeluje neuništivo, a već sam pomislio dok je letila: “Ok, vrijeme je za narudžbu” Hehe :). Ne da se ona još.

          • kobasiček

            Tako je, nema nikakvog smisla uzimati 950XL. I 950 će ti biti velika. A gle, meni je super. Ja sam na WP od početka, čim je došla plava Lumia 800…moja prva ljubav. 🙂 E da, naručio sam si narančastu masku s ebaya. Volim kričavo. Lumia 925 mi je bila crna pa sad da ne bude i ova 950. 🙂 Meni je iskreno malo došlo da se maknem sa Winsowsa dok ne dođe surface odnosno dok ne srede softver al nakon par dana korištenja 950-ke sam se preosmilio. 🙂 Bio sam na koncertu Enriqiea o snimao…videi su savršeni. Može se zumirati za vrijeme snimanja, paliti i gasiti blic… E da, i moja 925 je padala isto tak oko 5 puta i sve na beton, pločice…i samo je rub nastradao, ekran nema ni crtice. A 950-ki ekran strši izvan kučišta milimetar dva pa me tog malo strah, naručena gumena zaštita za posao jer mi tamo pada najviše…


          • Narančastog imam zbilja puno oko sebe 😀 (ne, ne radim u telekomovoj tvrtki kćeri, je li… 🙂 ), ali ipak, za mobitele samo crno, klasika, tako da je crna ljepotica 950 sasvim u redu (bijelu ne bih). Da, između ostalog i zato mi se ne sviđaju bijele, jer taj rub koji strši, na njima je crn, a crno + crno je ok. Drago mi je da je kamera super i uživo, kao i to da si se predomislio ostao na Win’sima.

          • avalanche

            Crna 950 je jako fin dizajn. Meni to potpuno neka Nokia ostavština i kad je usporedim sa android kičerajem, potpuno druga dimenzija. Smetalo mi jedino što je osnovna plastika možda malo skliska i dao se u trošak Mozo, gen leather al sa crnim a ne chrome rubom. 240 kn je možda malo puno ali sad je pravi pravcati bat-mobile ☺


          • Htio sam ja naručit iz Finske maskicu za svoju sadašnju, ali sam jako zakasnio, pa je bila poštarina skuplja od maskice, naravno da sam odustao. Možda to budem odmah naručio za buduću 950, vidjet ću. Slažem se za fin dizajn. Renderi mi nisu bili nešto, ali kada se u stvarnosti pojavila (na slikama, i promo materijalima), mat crna 950, sa ovim “srebrnim” detaljima, meni to super izgleda (da, znam, ponavljam se…). Ljepša mi je nego XL, jeftinija od nje, a meni i više nego dovoljna.

  • stillWu

    Kada sakupim pare za L950 onda cu da razmisljam o svemu..