AAWP: Lumia 950(XL) radi bolje fotografije od LG G5

Lumia-950-und-Lumia-950-XL-weißNakon usporedbe s HTC-om 10, blog AllAboutWindowsPhone usporedio je kvalitetu fotografija Lumije 950 sa smartfonom LG G5. LG G5 prema AAWP testiranju postigao je 47/60 bodova, a Lumia 950 postigla je 51/60 bodova.  Usporedne fotografije i fotografije u punoj rezoluciji, kao i analizu pojedinih fotografija, možete pogledati na AAWP blogu.

 • Nermin

  hahahahaah ali u klincu oca mi kaze wp blog

 • avalanche

  redom skida skalpove. aj sad s7. ako već nije 😀

 • kinzi

  najbolji smartphone na svetu

 • Nokia4ever

  Zna se da je kamera Zeiss još uvek vrh a da se več dve godine opšte ne razvija…808,1020,950 još uvek best cam…šteta što 41mil 1020 nije išla dalje ali onda bi Canonn,Nikon i ostali urlali…bilo bi dobro da se pozabavite sa svim top modelima !

  • dono

   uspoređivati dSLR kamere sa kamerama iz telefona je totalna glupost!dSLR imaju senzore 36×24(FF)i nikad nijedan smartphone neće doseći nivo kvalitete fotoaparata ma koliko god mpix ulupali u njih!

   • Nokia4ever

    Imaš pravo ali polako se približavaju…

    • Nokia4ever

     I još nešto…frend uzme Nikona za 800e a ja 950xl za 400e i popnemo se na brdo i škljocamo mb…nikakva razlika u prostom vidu…malo heca!

  • Gagi990

   Kada cujem ovakav komentar stvarno se iznenadim .☺ Kako se ne razvija? Da se ne razvija nebi bio prošlogodišnji model bolji od današnjih konkuretnih. To sto nema vise megapixela ne znaci da nije unapredjivan, jel sef pureviewa izjavio da je ovo najbolja kamera koju su napravili i da je radjeno na njoj.Sta onda nije jasno?Ispade ti znas bolje nego oni. ☺ Ispade po tvome i S6 ima bolju kameru od S7 jer ovaj ima 16 mega a ovaj novi 12, smešno razmišljanje, mora se razvijati posebno jer Microsoft ne odustaje od telefona a drugo sto je plaćeno Zeissu i nece Microsoft plaćati a da ne suradjuju.Pa jel tako bilo i sa 920 i 925 unapredjena kamera ali ne vise megapiksela.Kao sto je ovaj komentarisao nikad telefoni nece biti dobri kao fotoaparati ali fotoaparati preko 800 eura tj DSLR.

   • Nokia4ever

    Da je Nokia još tu Mclaren bi imao 50 ili 60 mil i 1020 bi imala produžetak ovako MS ju ljubomorno ukinuo…1520 stara 3godine i 950xl nova…za nijansu je bolja poslednja…sve što je Nokia treba uništit(MS) teorija koja se mu vrača kako bumerang…bog daj da mu Nokia na jesen vrati milo za drago i oduzme pola ili više korisnika!

    • Idijot

     Mclaren ima kameru od 20 MP,a ne 50-60 MP.Nokia je prva odustala od kamere s 41 MP jer nije mogla biti dovoljno brza.Nokia 808 Pureview je imala poseban čip samo za kameru (što su u Lumiji 1020 zamijenili s rezerviranom memorijom).Imam L950 i slike s njom su bolje nego na 1020.Naravno sve dok se ne zumira ili ide na makro.Čišće su i oštriji su detalji.Nisam profesionalac,ali se igram s različitim postavkama da vidim kako mi slika ispada i neke stvari sam naučio.I kamera je bolja i od ženine L930 tako da ne znam kako je “malo bolja” kad moja žena kuka da i ona hoće takvu kameru.

 • Gagi990

  To je to, Lumia i dalje ima napredniju kameru i ako je model od prosle godine.E sada nije mi jasno kako je neki dan na testu protiv HTC ima 54 boda a na ovom testu 51, jel nije uvek isti test, ili se razlikuju ? Pitanje za nekog od urednika Stipu,Marina ili koga ? 🙂


  • Steve (autor testa) otprilike gleda da su isti uvjeti, ali teško je reproducirat iste uvjete bez nekakvog kamera-studija kakvog ima primjerice gsmarena. Tako da svaku put nanovo boduje fotografije iz 6 kategorija kako bi bilo što poštenije. Nekad u low-lightu Lumia dobije 8, nekad 10, sve ovisi koliki je zapravo low-light bio pa zato dolazi do oscilacija.

   • Gagi990

    Aha, hvala na odg, to me malo zbunjivalo nisam bas shvatio jer me čudi da jednom dobije 51 a drugi put 54, a isti model telefona upitanju. ☺

  • Idijot

   Da se malo uključim-i očekivanja nisu uvijek ista.Kako napreduje tehnologija tako se i očekuje više.Zato lagano pada vrijednost nekog modela.Nokia 808 Pureview je nekad imala 58/60,a danas nema.Lumia 1020 je imala 59/60,a danas nema.Tak da će i Lumia 950/XL jednog dana pasti na ljestvici i imat još manje bodova.