AAWP: Lumia 950(XL) radi bolje fotografije od novog HTC10 smartfona

AAWP Kamera test Lumia9501020 vs HTC10HTC je predstavio svoju najnoviju Android perjanicu HTC10, a blog AllAboutWindowsPhone usporedio je kamera mogućnosti najnovijeg HTC-a s Lumijom 950(XL) i Lumijom 1020. Da skratimo priču, Lumia 950 i 1020 po pitanju kvalitete fotografija dijele prvo mjesto s rezultatom 54/60. HTC10 ostvario je 47/60 bodova.

Detaljnu analizu fotografija i usporedne primjere možete pronaći na AAWP blogu.

 • Gagi990

  To je upravo ono sto ja pricam konkurencija jeste blizu Lumie ali i dalje Lumia vodi, i vidi se da su radili zajedno Carl Zeiss i Microsoft i da je istina da im je ovo najbolja kamera do sada.I uporno govorim da je od Lumije kamera i od prosle godine bolja nego od konkrencije od ove godine, jednostavno su i dalje prvi i ako konkurencija uloza ogromne svote novca da ih sustigne.

 • Bokifireman

  Nije tema ali treba mi pomoć.Kad sam skidao zadnji build 318 nisam imao dovoljno prostora na tel pa sam morao neke app prebaciti na sd karticu.Nakon nadogradnje neke app nisu htjele raditi a uopšte ih nije vidio na kartici pa sam ih deinstalirao,nakon toga mi izbacuje da
  ima greška na sd kad palim tel a ni skeniranje ne pomaže.Ne mogu sad nijednu app prebaciti na sd a ni kad skida iz prodavnice izbaci grešku.Probao sam da formatiram karticu na pc ali ne može piše write protected.

 • avalanche

  A kako je tek, na slici u ovom članku, HTC jeftinoća po izgledu i šablona po dizajnu, u odnosu na L950 …

 • Nermin

  SVE DOK SAM NE UZEMS I NE OKINES NA AUTOMATICI PO SLIKU U ISTIM USLOVIMA NECES ZNATI STA JE BOLJE.Svaki jebe. ni blog je nekome naklonjen.

 • avalanche

  Ne vjerujem da se bave post friziranjem fotografija i kad ti ovako zorno da usporedbu, samo slijepcu može bit upitno koliko je 950 superioran i kao foto među današnjom konkurencijom.


 • Ova plava pozadina je pun pogodak

 • mille

  Tekst je kao onaj vic-bili srbin,amerikanac i rus i…ne znam sta je na kraju bilo al znam da je srbin pobedio ☺

 • qqqq

  Normalno da ce sajt naklonjen WP-u da da takvu ocenu. Kao i 80% svih WP korisnika, zive u zabludi.


  • Autor usporedbe se naslušao takvih primjedbi pa uz svaku usporedbu postavi link i za pune verzije fotografija tako da tko god hoće može napraviti vlastitu analizu i prosudbu. 🙂 Inače, koliko sam vidio, on piše i za neki Android blog za koji je napravio recenziju HTC-a 10, ali nisam čitao jer me uređaj ne zanima (zanimao me dok nisam vidio da nema bežično punjenje).

   • Istina

    Jučer sam gledao video usporedbu između Lumia 950XL i Samsung Galaxy S7 Edge gdje se pokazalo da i jedan i drugi imaju određene prednosti i nedostatke kod recording videa, ali da L950XL ipak ima prednost što se može vidjeti u video zapisu. Nisam sklon Windowsima, ali uvijek pišem i govorim da su Windowsi, po meni, bolji kad je u pitanju kamera i kad je u pitanju sučelje.

    Video recording comparison: Lumia 950 XL vs Samsung Galaxy S7 Edge
    http://mspoweruser.com/video-recording-comparison-lumia-950-xl-vs-samsung-galaxy-s7-edge/

 • Nokia4ever

  Normalno jer Zeiss je zakon…nadam se da če Nokia koristit istu kameru…biče dvoboja Surface phone vs Nokia a pobjednik je…

  • Gagi990

   Naravno da Nokie nece koristiti istu kameru jer sve sto je Nokia imala u vezi kamere prodato je Microsoftu kao i PureView i exluzivni ugovor sa Carl Zeiss.Tako od Nokia kamere stare na novim Nokiama nema nista, mozda bude neki senzor od Sonya kao u vecini danasnjih telefona.