Aplikacija OneDrive konačno postala UWP i dostupna je za računala

onedrive-01

OneDrive aplikacija konačno je dostupna za računala i tablete te je tako konačno postala UWP (Universal Windows Platform) aplikacija. Iako je ova aplikacija za Windows 10 Mobile dostupna već nekoliko mjeseci, Microsoft se tek sada odlučio pustiti i korisnicima na računalima i tablet uređajima. Iako OneDrive servis dolazi kao predinstaliran na računala, sam pristup servisu se omogućuje preko Explorera za datoteke gdje je potrebna sinkronizacija. Sada je preko same aplikacije puno lakši pristup svim vašim datotekama bez bilo kave sinkronizacije isto kao kod mobilnog uređaja. Još jedna velika prednost ove aplikacije je u tome što podržava više različitih računa za pristup OneDrive servisu.

OneDrive u Windows trgovini

qr onedrive

 

Microsoft

 • Sinisa

  Znam da nije mjesto al neznam gdje da napišem. Zanima me da li netko zna u ćemu je problem kada mobitel prilikom svakog paljenja izbaci poruku da je moguće da postoji greška na sd kartici. Mogu birati da je iskenira pa da poprvi karticu ali prije bi trebao napraviti backup podataka. Da li će on praviti hard reset mobitela ili će biti nešto drugo? Riječ je o l640…Hvala unparijed.

  • Gordan

   Prilikom uključivanja odradi provjeru svih sustava i nađe neki problem. Na Lumiama 950(XL) je bio problem s firmverom (prvih mjesec-dva kad su izašle), ali je poslije riješeno i sad SD reader radi dobro (iako još uvijek bolno sporo piše na karticu). L640 nikada nije imala taj problem.
   Pokušaj prebaciti podatke s kartice na PC, formatirati karticu (FAT32 ili exFAT, a može i u telefonu), vratiti podatke na karticu i probati tada. Ako je stanje nepromijenjeno, treba uzeti neku drugu karticu i test ponoviti da se utvrdi je li greška u kartici ili telefonu. Full format kartice (ne quick) na PC-u će otkriti ako kartica nije ispravna.
   Danas za 100 kn ima SanDiskovih kartica od 32GB, pa se nema smisla patiti s nekom bezveze, ako je to slučaj.

   • Sinisa

    Hvala na odgovoru. Prebacio sam si podatke na komp i potvrdio da mobitel iskenira problem. On odradio i probao upaliti i onda više nije ništa izbaciovao…A mogos am odma to napraviti…:-)

 • kobasiček

  Ima netko ideju zašto je ne mogu instalirati? Možda star hardver??? al ak mi redi W10 ne vidim razloga zašto nebi aplikacije…

  • Suad

   Ista stvar i kod mene.