Dostupna je nova verzija Windows Devices Recovery Tool programa

2015-11-16-8-1024x537

Microsoft je pustio novo ažuriranje za Windows Devices Recovery Tool program, koji bi svima nama trebao biti obavezan na Windows računalima jer je namijenjen spašavanju Lumia uređaja u slučaju ozbiljnijih problema. Ovo ažuriranje ne donosi ništa novo osim ispravke uočenih grešaka i poboljšanja rada programa. Za instaliranje ovog ažuriranja jednostavno kliknite na ikonu programa i pratite upute. 2016-05-02

Hvala Goranu na dojavi. 😉

 • Memphis

  utorak je danas. Jel bu kaj od builda


  • Ali nije drugi utorak u mjesecu (to je onaj sljedeći) = Patch Tuesday… No, svejedno, može svašta bit, puštali su se buildovi i kumulativna i u druge dane.

   • Istina

    A i da bude novi Build kao da će se nešto bitno promijeniti. Treba im cijela vječnost da naprave 1 OS. Oni samo šute i mute, a mi ovdje nagađamo i nagađamo. Bolje bi bilo da jedno duže vrijeme nema uopće Builda, pa da onda kad i bude, da bude kako treba. Ovako, svako malo novi Build, pa sve mrvicu po mrvicu se nešto miče, dok drugi to rade brže i bolje.


    • Svi prelaze na ‘rapid release’ način izdavanja (primjer, preglednici interneta). Microsoftu je to WaaS i Office365 model. Danas više ništa nije na duže staze i sporije (osim mene valjda 😀 :P)

     • Istina

      Web preglednici, Office i sl. su jedno, a OS je nešto drugo. Mislim da kod OS-a treba napraviti neki značajniji napredak, pa tek onda to pustiti korisnicima. Naravno, da netko tko kupi najnoviji uređaj može koristiti i najnoviji OS, a ne na najnovijem uređaju koristiti neki stari OS i kad novi OS bude gotov, njegov uređaj je zastario i ne podržava novi OS. Microsoft prodaje najnovije uređaje, a na njima je nedovršeni OS W10M. Što je po meni neozbiljno.


     • Windows kao usluga (WaaS) baš nikada nije dovršen, postoje samo ‘prekretnice/miljokazi’ (milestones), gdje oni svako malo naprave ‘rez’ i puštaju trenutno najnoviju stabilnu verziju službeno svima. Dobili smo (neki, ‘podesni’) besplatnu nadogradnju na 10, dok ti traje uređaj na kojem su. Kupiš novi, platiš jednom, i ponovo dalje od toga dobivaš besplatne nadogradnje kada postanu službeno dostupne, ponovo za cijeli vijek trajanja (novog) uređaja. Plaćanje po novom uređaju, a ne po izlasku nove verzije OS-a (što može trajat i 10 i možda više godina, ovisi, a nova verzija je bila uz naplatu, svake 2-3 godine, ili koliko već). Caka je što je to nadograđivanje više-manje sada obavezno. Nitko nikoga ne tjera na Windows Insider, na beta i alfa verzije sustava. To korisnik mora svjesno i svojom voljom prihvatit prvo, pristat na to. Druga je stvar što bezobrazno i bez pitanja prisiljavaju ljude na prelazak sa 7-ice na 10-ku službenu. To im nikako nije u redu.

     • Istina

      Na pr. Novi uređaji 550, 650, 950 i 905XL još nemaju gotovu novu verziju OS-a. Zadnja gotova verzija OS-a je WP8.1. Sutra kad izađe Surface, tj., u četvrtom mjesecu sljedeće godine, najvjerojatnije da će 950 i 950XL to podržavati, a ova dava navedene neće.

      Ne bih se složio s tobom da svi dobiju besplatne nadogradnje koje postanu službene nadogradnje. To i je žalosno kad na pr. kupiš novi uređaj, godinama čekaš službenu nadogradnju i kad službena nadogradnja dođe, tvoj je uređaj već zastario i ne podržav službenu nadogradnju.

      Što se tiče računala, tu postoji mogućnodst, tj. program da uopće ne moraš, na pr. Windows 7 nadograditi na Windows 10.


     • Hvala, potražit ću ga jer upravo to želim, na jednoj particiji ostat na Win7. Imaš link možda za taj program?

     • Istina

      Imam. Ja to nisam probao jer imam instaliran Windows 10. Imam legalni Windows 7 Professional, ali kad ga želim aktivirati imam problema s Microsoftom. On je 100% legalan. Imao sam namjeru instalirati ovaj Windows 7 i Windows 10 da se svaki boota za sebe, ali mi se javlja problem što mi Windows 7 prvi puta boota, ali kasnije neće, ne samo on, nego neće ni Windows 10 iako ništa nisam dirao u bootloaderu.

      Evo link, pa javi rezultate.

      http://www.howtogeek.com/228551/how-to-stop-windows-7-or-8-from-downloading-windows-10-automatically/


     • Instalirao sam, i čini se da je GWX sasvim sve nestalo, ali sad me zeza malo Windows Update, odnosno stalno vrti traženje ažuriranja. Vidjet ću ako će zezat i dalje u narednim danima. Nije mi prevažno, malo mi treba Win7, ali ipak treba. Krajnje je jednostavan onaj GWX Control Panel. Hvala.

     • Istina

      O.K. Je si li probao u postavkama od Windows Update odabrati mogućnost da te obavijesti o nadogradnjama, ali da ne instalira? Onda bi trebalo da te obavijesti, a ne da ti sam od sebe skenira nadogradnju. Nakon obavijesti o nadogradmnjama sam možeš odlučiti šta ćeš, a šta nećeš nadograditi.


     • Pogledat ću to sve još malo bolje kad sljedeći put budem na 7 particiji.

     • seminola

      istina . u austriji se prodavci telefona u velikim centrima zale na mikrosoft jer imaju prituzbe na uve slabije uredjaje . a na 950 . nikakvih prituzbi nema . jer cak ni jedan urecaj u nekoliko centara u Becu nije prodan . eto sta vam je mikrosoft …

 • seminola

  za wp 8.1


  • Da i za WP 8.1 i za W10M

 • seminola

  dali je ovo i za wp8.2

  • Istina

   Zar i to postoji?

   • seminola

    greska . wp.8.1