Dostupni novi prikazi zaslona novog izgleda Windows 10 Mobile trgovine

trgovina

Već smo vas prije obavijestili da Microsoft radi na potpuno novom izgledu Windows 10 Mobile trgovine (i za računala), te da vraća neke stare značajke koje su postojale u Windows Phone trgovini. Sada su ponovno dostupni novi prikazi slika koji to sve i potvrđuju. Novosti u novoj trgovini su:

 • Promjena korisničkog sučelja
 • Ocjene i komentari sa filterima za navedenu aplikaciju /igricu na istoj stranici
 • Preuzimanja i ažuriranja stranica sada omogućuje otvaranje aplikacija i igara dodirom ime aplikacije ili igre
 • Traka Ažuriranje (napredak instaliranja) također je promijenila izgled

Novi izgled Windows 10 Mobile trgovine

2016-05-09 (2)

Stari izgleda Windows 10 Mobile trgovine

Slika1

NPU

 • Istina

  Djetinjasto. Samo se mijenjaju džiže, a poboljšanje kvalitete aplikacija i sustava se stavlja u drugi plan. Ove promjene za mene su danguba. Vodu vari, vodu hladi.


  • Neke jesu džidže, neke se ne bih složio da jesu, npr. ovo da se aplikacija otvara dodirom na ime aplikacije u popisu ažuriranja. To je bila i jest vrlo tražena opcija, koja je postojala na 8.1 a nema je (sada još) na W10M. Meni se baš i ne sviđa ‘debela’ Download crta. Bolje mi je kako je sad.

   • Istina

    Ne kažem da ne treba i te stvari mijenjati na bolje, ali po meni prioritet je da aplikacije budu bolje, stabilnije, da se brže otvaraju i sl., kao i sustav da bude bolji stabilniji, da baterija traje duže i sl. Nisam rekao da je sve ovo nabrojano loše, ali sasvim sigurno nije toliko dobro da se na tome ne bi trebalo raditi i tome dati prioritet.


    • I da nam sve to daju za 150 Eura flagship 🙂 😛

     • Istina

      Ja to nisam rekao. Neka rade da Windowsi budu u rangu Androida za kojima dosta kaskaju. Sami kažu da s Redstone 2 žele biti u rangu Androida. Adroid za 150 Eura je kud i kamo bolji nego li Windowsi za 600 ili 700 Eura.

      Kod mene Android 4.4.4 na jeftinom Tabletu radi bolje nego li Windowsi na uređaju koji je duplo skuplji od Tableta.

   • L735

    Ja am na 8.1 na IE imao Tubecast u favoritima i iz favorita direktno otvarao aplikaciju tako sto sam zamjenio web adresu sa java script kodom koji se moze naci u postavkama aplikacije. Na W10 editovanjem favorita mozem promjeniti samo naziv.

  • L735

   Prodavnica treba potpunu restauraciju, ali se slazem s tobom da bi se trebali fokusirati na korisne stvari. Sto se tice Prodavnice neka naprave da ne izbacuje greske kad instaliramo app koje traze instalaciju na memoriju telefona i da u toku instaliranja poprave one brojeve 0.1MB od 0.1MB iako je aplikacija teza od tog broja. Jos izbacuje greske kod automatskog updatea aplikacija, pa ti dođe kao da da opcija i ne postoji, centar za obavijesti kao da ne postoji nakon updatea aplikacija. Nek jednom nasminkaju i nek ne ne diraju, eventualno neke male promjene da rade.

   • Istina

    Da. Slažem se. Isto tako, ja na pr. imam offline mape na Androidu na SD kartici i rade za 5. Kad to isto učinim na Windowsima, onda se te mape vuku kao prebijen mačak. Isto tako, kod mene na Windowsima, ni jedna aplikacija instalirana na SD kartici ne radi kako treba. Sve aplikacije moram instalirti na telefon. Kad na Androidu skidam neku aplikaciju ili ju nadograđujem, to radi besprijekorno. YouTube na Androidu je zakon, dok ove zamjenske aplikacije na Windowsima i nisu baš nešto. Viber mi na Androidu radi dosta bolje nego li na Windowsima. Svaki put kad nadogradim novi Build na Windowse, kad napravim Hard Reset nakon toga i kad konfiguriram Viber, onda mi se dogodi da me prijatelji zovu i pitaju jesam li ih zvao, jer oni dobiju obavijesto da sam ih zvao, a nisam, kao i to da i ja dobijem obavijest da me je netko zvao, a nije. Ima toga još, samo mi sada ne može pasti na pamet. Mislim da je i ovo dovoljno.

    • L735

     Hajde sad ti to objasni nekome ko uporno tvrdi da su zamjenske app kod nas cak i bolje od oficijelnih na Androidu, a jos na iOS su brutalno dobre zbog fluidnosti i minimalnih bagova. To je nemoguce. Ja sam cesto upoređivao 8.1 i sad W10 s Androidom 4.4 i uvijek sam govorio da je bolji, a isto mislim i za aplikacije jer za razliku od onih koji tvrde ovakve i slicne stvari, znam kako sve to funkcionise na Androidu i iOS-u.


 • Meni malo smeta samo ova debela Downloading crta…ljepše mi je kako je to sad trenutno izvedeno.

 • Marko

  Bolje da ništa ne diraju!! Ovo što su kao promenili izgleda odvratno!! Pogotovo ovaj deo sa Filterima za Ratings and Review. Jedino je okej početna stranica.

 • kaluhood

  Offtopic.
  Moze neko da mi objasni, vec duze vreme trazim, cemu sluzi kombinacija kada se 3 puta pritisnu Volume Up i Volume Down zajedno? 🙂

  • L930Ri

   Piše da je za prisilno zatvaranje aplikacija koje ne reagiraju (nešto kao ctrl+alt+del na PC-u čime otvaraš task manager i prisilno zatvaraš program/aplikaciju koja ne reagira)
   Piše i da je neki “tickle test” …
   http://forums.windowscentral.com/windows-10-mobile/409900-press-volume-up-volume-down-3-times.html

   • Idijot

    Upravo je to.Tickle test-provjera da li se mobitel smrznuo ili aplikacija ne reagira.Ako se smrznuo mobitel,neće zavibrirati,a ako je aplikacija onda će zavibrirat.


    • Čovjek svaki dan neku novu sazna i nauči. Hvala vam svima iznad 🙂

  • mille

   Video sam da je to fora kada ti zamrzne ekran,da ga na taj nacin odmrznes…kada to uradis onda ti valjda tri puta zavibrira tel i odblesavi se 😉