Finska ponovno najveća žrtva Nokijinih otpuštanja

NokiaNokia je nakon spajanja s Alacatel-Lucentom najavila redukciju troškova poslovanja za 900 milijuna eura do 2018. godine. Kako bi to postigla, Nokia je pokrenula novi krug otpuštanja viška radne snage koji je nastao spajanjem s francuskom tvrtkom. Točne brojke tada nisu bile objavljene, ali ovih dana Nokia je svojim zaposlenicima uputila priopćenje u kojem je najavljeno otpuštanje 1000 radnika. Otpuštenim radnicima će biti ponuđen kapital za osnivanje start-upa i pomoć pri traženju novog posla.

Nokia trenutno zapošljava 104.000 radnika, a početkom 2016. Nokia je spajanjem s Alcatelom preuzela preko 50.000 radnika.  U Finskoj Nokia zapošljava 6.850 radnika, 4.800 u Njemačkoj i 4.200 u Francuskoj.

izvor


 • Najavili su rezanje duplih mjesta uslijed preuzimanja Alcatel Lucenta, a vjerojatno ih je Francuska pritisla malo pa su morali rezat u svojim redovima.

  Da je Nokia kupila hrvatsku firmu, naši bi odmah otpustili sve, bez obzira trebali ili ne

  • Gagi990

   Isto sto je i Microsoft uradio kada je preuzeo Nokia odjel za telefone.To tako mora ne smeš plaćati radnika dva ista ako ti ne trebaju, Amerikanci i sve sada vece firme to shvataju, nažalost Nokia to nikada pre nije shvatila na vreme pa je sebe samu uništila, smanjivanje radne snage i nepotrebnih troskova. Mada sada gledajući mislim da je to bilo planirano, da je unište ti ljudi koji jesu je vodili, samo sto se pojavio Microsoft i kupio nesto firme i digao Nokia mreže.Pa da se pojave ovi stu su uništili Nokiu kakvu znamo da bi je kupili, sada se to malo promenilo pa su kupili samo licencu za pravljenje telefona.Jer mi je totalno glupi i smešno da se osnuje firma od bivših Nokia direktora i oni bas kupe licencu za telefone i Nokia pristane, jer dva puta davati poverenje ljudima koji su te uništili smešno stvarno.A Microsoftu to vise nije u planu da radi jer se muci i sa onim sto je kupio.


   • Jednostavno je, Nokia se željela riješiti teškog utega zvanog Odjel za uređaje i usluge, to je značilo otpuštanja, ali da mi ne ispadnemo negativci, ajmo odjel uvalit Microsoftu, pa neka on to ispadne. Sve smo to već više puta prožvakali.


 • Ovaj put bome nije Microsoft kriv…