#Jolla predstavila #Jolla C uređaj namijenjen developerima i entuzijastima

JollaC_Devices

Nakon dulje stanke, Jolla je predstavila novi uređaj koji se ponešto razlikuje od prvjenca i koji je specifično namjenjen developerima i Jolla entuzijastima. Uređaj imena Jolla C će biti dostupan u samo 1000 primjeraka i to samo za one koji se prijave u Community program.Uređaj dimenzija 142x76x9,2 mm je s obzirom na hardver jednakih specifikacija kao i prvi Jolla smartfon ali ima novi četverojezgreni procesor Snapdragon 212 no sada uz 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije proširive sa dodatnih 32 GB putem microSD kartica. IPS zaslon uređaja je narastao na 5 inča a rezolucija mu je dovoljnih 293 ppi (1280 x 720). Jolla C ima izmjenjivu bateriju kapaciteta 2500 mAh, a tu je još 8 MP stražnja, 2 MP prednja kamera, BT, WiFi, podrška za LTE mreže, G senzor, senzor blizine i osvjetljenja zaslona. Na uređaj će biti instaliran čisti Sailfish 2.0 os bez dodatnih aplikacija koji ima sposobnost pokretanja Android aplikacija.

jolla C specifikacije

Jolla C će biti dostupan od lipnja po cijeni od 169,00€ (1267,00 kn) no cijena će mu varirat ovisno o poreznoj politici članice EU. Isporuka je besplatna.

Ukoliko ste zainteresirani za izradu Sailfish aplikacija ili testiranja istog skoknite na Jolla stranice i prijavite se za Jolla C uređaj. Više informacija potražite na službenim Jolla stranicama.