Lumia ICON će također dobiti Windows 10 Mobile Redstone Build

Nokia Lumia Icon Verizon

Izgleda da se Microsoft odlučio smilovati vlasnicima Nokia Lumije ICON, odnosno Lumije 930 na američkom tržištu te im dopustiti “uživanje” u posljednjim inačicama Redstone verzije os-a. Oko ovoga se i nije trebala stvarati polemika s obzirom da je Lumia ICON istovjetna Lumiji 930, no kako nije doživjela osobit tržišni uspjeh (vezana za Verizon operatera) Microsoft je izignorirao ovaj model. Ovu vijest je javio Gabe Aul na svojem Twitter profilu, inače jedan od rijetkih koji daje istinite i nedvosmislene informacije glede Win10M platforme i njenih nadogradnji.

https://twitter.com/GabeAul/status/728025792072949760?ref_src=twsrc%5Etfw

Eto, sada će se njeni včlasnici priključiti stotinama tisuća drugih u pronalaženju pogrešaka. Čestitam :).

 

Via

 • tomislav

  naravno da nije trebalo da se ICON-ia izuzme ali je bilo za očekivati da će pogreška biti ispravljena – pisalo je da neka poznata teta posjeduje ICON-iu a ona je prijateljica nekog stričeka iz Microsoft-a i to je to!!!
  možda i mi ostali ne podržani na kraju dođemo na red!?!

 • Istina

  Žalosno je to da uređaj s ovakvim specifikacijama dolazi u situaciju hoće li imati ili neće imati W10M. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

 • Nokia4ever

  Ovaj MS ko da vode deca a ne odrasli ljudi…


  • Ponekad tako izgleda, ali ipak je riječ o Insider programu odnosno testu gdje su svi uključeni i koji je podložan promjenama u stvarnom vremenu pa nisu ni čudne ovakve odluke. Istina je da Lumia ICON nije trebala uopće biti zanemarena.

   • PureView

    ICON nije nikada trebala ni postojati. Trebali su ušminkati 930 do kraja, dati joj još 3 mjeseca razvoja, pa da ima glance i to je to.

    • Istina

     Mislim da je tako, ali kad već postoji, s obzirom na specifikacije trebala bi imati W10M. Puno je bolja od mog uređaja, a moj uređaj je dobio W10M.


    • Ne, nego Lumia 930 nije trebala doći u obliku Lumije ICON. Lumia 930 za EU tržište je trebala biti umanjena varijanta Lumije 1520 (spekuliralo se s imenom Lumia 1520 V). Model je trebao imati i drugačije specifikacije, bolji zaslon… ali su se u posljednji trenutak odlučili na 930 u obliku ICON za globalno tržište radi nekoliko razloga