Microsoft brendirani obični telefoni bili u planu

Microsoft obični uređaj

Možda će iznenađujuće zvučati da je Microsoft planirao postaviti svoj brend i na obični telefone, a ne samo na smartfone. To zapravo i nije začuđujuće ako pogledamo različite vizije bivšeg CEO-a Microsofta Stevea Ballmera i sadašnjega CEO-a Nadelle. Ballmer je zamišljao Microsoft kao Apple – proizvođač i hardvera i softvera. Microsoft je pri preuzimanju Nokije inicijalno predviđao zaradu od 40$ po prodanom uređaju te rast prodaje do 250 milijuna smartfona godišnje u 2018. godini. Ballmerov plan vjerojatno je uključivao i brendiranje običnih uređaja kao Microsoft i jak ulazak Microsofta u vode proizvodnje mobilnih uređaja. Ali, Nadella ima druge planove.

Nokia Microossft prognoze
Prognoza Microsofta za mobilno tržišta 2018. godine

Kako ne bi ponovno pokušavali dešifrirat Nadellinu viziju, bacite oko na naš članak o mogućem Nadellinu planu za smartfone pod brendom Microsofta. Kakav je plan Microsoft smislio za obične telefone vidimo po prodaji tog odjela FIH Mobileu, a to smo i prognozirali u ‘Osvrtu o običnim telefonima iz Microsofta’.

Microsoft obični uređaj

Izvor: NPU

 • Mirko Lukic

  Ja bih rekao sa su ti telefoni u planu i dalje. Ali bez Nokije. Jer ovo je novi logo na telefonu koji se koristi par mjeseci. Ne vjerujem sa su u par mjeseci promijenili mišljenje.

  • tromb

   ti si zaboravio one Nokia Androide. Tada je to vec bio MS. Promenili su misljenje za par dana i odustali od tih telefona.

   • Mirko Lukic

    Nokia Androide je pokrenula Nokia, a MS nije znao sto će s tim…

  • Gagi990

   Jesu telefoni smartphone ali ovi obicnu ja mislim da nisu.Jer tu nema velike zarade tj gotov nikakve i ne isplati se bas, ovaj telefon je mozda star 1 do 1 ipo godinu jer svaki telefon barem bude 6 meseci u detaljnom razvoju.Sto se tice Microsoft nije prodao fabriku za Lumie vec za obicne telefone, ona fabrika gde se prave Lumie u Vijetnamu ili negde drugde u njoj se pravi i Surface i Surface Book.Problem da je ostao Blamer Microsoft bi pravio i obicne i smartphone dok Nadellina strategija je druvaija on bi da napravi nesto kao Apple sto se tice hardvera dok bi zadrzao vecinu softverskog posla, to jeste kao Apple 2-3 telefona i book i tablet.Dok da je Blamer pravio i dalje Lumie i vise modela i obicne telefone i razvijao bi se i softver sigurno bolje nego sada, jer primeti se manji broj ljudi da radi na WM nego pre na WP.Ali vidicemo sta ce biti ja planiram da uzmem sebi i bratu mozda 950 seriju ako ne onda cu preci na iPhone na android necu sigurno.A sto se tice Surface phona nama ne treba telefon koji ce pokrecati win32 app vec treba nam uopste telefon koji ima bolje app, 950 serija da ima bolje app nego sada veruj mi enbi bilo ovakve buke.A evo vidi samo instagram kako je dobar, andam se bolje fb i messengeru i viberu i timce ce pokriti 90% korisnika.Samo da ne prave greske kao sa 650 sto su stavili los procesor ili na 950 seriji sto nisu stavili drvo ili kozu i metal po toj ceni.

 • …monteparadiso…

  …dobro da nisu☺