Microsoft izbacio video poruke iz aplikacije Skype za Windows Phone 8.1

maxresdefault

Izgleda da Microsoft gubi tlo pod nogama u mobilnoj industriji. Ako je za vjerovati tvrtki Gartner, prodaja Windows uređaja pala je na samo 0,7 posto udjela na tržištu mobilnih uređaja, Microsoft i dalje svojim samo sebi poznatim postupcima razočarava svoje korisnike.Kako piše MSPU blog, Microsoft ukida značajku video poruka iz Skype Windows Phone aplikacije, a prema zadnjem izvještaju AdDuplexa oko 90 posto korisnika na svojim uređajima još ima WP 8.1 ili 7.5 OS. Na stranici Skype.com najavljuju se promjene u Skypeu koje su počele sa 27. travnja, a tiču se video poruka.

Promjene u Skypeu sa video porukama
Neprestano poboljšavamo Skype, donosimo vam najbolju kvalitetu poziva, učinkovitost i nove značajke, kao što su mobilni grupni video pozivi i grupne video poruke. Od 27. travnja 2016. godine, poboljšali smo video poruke, tako da sada možete spremiti svoje video poruke na svoj uređaj.
Da bi mogli nastaviti slati i primati video poruke i da ih spremite, morate koristiti jednu od najnovijih verzija Skype:
• Windows: 7.16 i i više
• Android: 6,15 i više
• Mac: 7.21 i više
• iOS: 6.9 i više

Imajte na umu da ne možete više spremiti video poruke sa Windows Phone ili Windows RT. Da biste spremili video poruke, jednostavno se prijavite na Skype na bilo kojoj drugoj podržanoj platformi ili uređaju (računalu sa sustavom Windows, Mac Android, iPhone ili iPad).

Iako se ovdje vidi da značajku video poruka Microsoft ukida na starijim verzijama OS-a i na ostalim platformama ,ali i dalje podržava nove verzije OS-a, nigdje se ne vidi da osim Windowsa 7.16 – 10 za računala podržava i Windows 10 Mobile. Microsoft radi na UWP aplikaciji za Windows 10 Mobile i računala pa će korisnici Windows 10 Mobile OS-a ipak možda imati ovu značajku u budućnosti.

MSPU