Net Applications: Windows Phone prošli mjesec skočio na 4,03 % tržišnog udjela?!

Slika1-2-1024x315

Prema izvješću analitičke kompanije Net Applications Windows Phone platforma u prošlom mjesecu povećala je svoj tržišni udio u mobilnom svijetu sa 2,54 posto na 4,03 posto što je po njima svojevrstan Microsoftov rekord. Premda zadnje statistike ostalih analitičkih kompanija (tromjesečna izvješća) nisu baš išle u korist Windows Phone platformi, prmea Net Application se izgleda ona polako diže.

windows-phone-market-share-jumped-to-record-4-percent-last-month-503675-2 windows-phone-market-share-jumped-to-record-4-percent-last-month-503675-3

Iako je još Windows Phone još uvijek daleko od druge dvije lijepo je vidjeti i pozitivne rezultate unatoč činjenici da je sam Microsoft po nekim stvarima guši. Prema Net Applicationsu najveći gubitnik prošlog mjeseca u tržišnom udjelu doživio je iOS koji je pao sa 31,76 posto na 28,42 posto. Naravno, pitanje je po kojim kriterijima ova tvrtka prati tržišni udio, no povećanje je tu a popratit ćemo daljnji razvoj situacije.

Softpedia

 

 • PureView

  Dolazi dosta 3rd party uređaja – pitanje je koliko je njih aktivirano.
  Jedan od BEST BUY uređaja za 500kn je:

  MIIA MWP-47 DUAL WHITE
  https://neutrinomobile.hr/miia-mwp-47-dual-white.html

  500kn i poštene specifikacije.

  Da idem opskrbiti poslovnu ekipu sa telefonom za pozive, poruke i mail, to je pravi.


 • Evo, statcounter ga stavlja na 1,6% u posljednja 3 mjeseca, i na 1,9% u travnju. Dakle, skok je prisutan ali nije baš 4%

 • rabak

  To je vjerojatno zbog lumije 650


  • Ne vjerujem, pitanje je na koji naćin mjere prisutnost na tržištu. Ovdje je vjerojatno slučaj bilježenje internet prometa što je relativno točno, no daleko od preciznog.

 • L735

  Ovo mogu biti samo prodajni rezultati za jedan mjesec. Nema teorije (labudovi nisu garant) da moze samo tako skociti sa 2.5% na 4%. Trebala bi im godina za to, a do kraja godine taj ukupni udio moze biti samo manji kad su navodno zavrsili sa proizvodnjom telefona za ovu godinu, a kinezi ne mogu podici udio bez nekih popularnijih brandova u svijetu mobitela.

 • Bugy

  Ovo je bas iznenadjujuce, ako je istina.