Predsjednik mobilnog odjela Microsofta u Indiji prelazi u HMD Global, proizvođača Nokia uređaja

HMD ajey-mehta-md-nokia-india-nokia-india-sales-pvt-ltd-a-subsidiary-of-microsoft-mobiles-oy-launching-lumia-730-830-930-jpgIndijski medij Economic Times javlja da predsjednik Microsoftovoog mobilnog poslovanja u Indiji Ajey Mehta napušta tvrtku i zajedno s 60-70 zaposlenika prelazi u novoosnovanu finsku tvrtku HMD Global, proizvođača Nokia brendiranih uređaja.

Sada kada je Microsoft najavio napuštanje Indije kao tržišta, Ajey Mehta, kao i svi zaposlenici koji nisu u 18 odabranih zemalja, a rade na mobilnim uređajima su višak. HMD nije dugo čekao i tvrtka je krenula s okupljanjem Nokijinih kadrova za proizvodnju novih Nokia uređaja.

Nokia i HMD prilikom najave ponovnog ulaska na tržište obećali su globalnu prisutnost, širok spektar uređaja i 500 milijuna dolara ulaganja u marketing. Početak poslovanja očekuje se u drugoj polovici ove godine.


  • nek nam vrate elvisa, haseta i brus lija, a evo im silikoni, atomska, i cia !

    šalim se, volio bih kad bi se vratio kako Marko Ahtisaari 🙁


    • Da, Ahtisaari je genije. Uživancija je slušati njega kako opisuje dizajn uređaja. Mislim da se pozdravio sa mobilnom industrijom premda postoji vjerojatnost da ga HMD uposli ako mu daju dobru ponudu.

  • dxdy

    odlična vijest. za Microsoft.


  • Ovo je čak pomalo i čudno… a sve za vrijeme dok je Nadella CEO 🙂