Uskoro ćemo Xbox igre igrati na Windows 10 Mobile smartfonima

Xbox i LumiaKrajem 2013. godine Microsoft je na internom sastanku demonstrirao ujedinjenu Windows trgovinu, koju sada imamo s Windows 10 OS-om, i streamanje, odnosno prijenos Xbox igre na Lumiju 520.

.

Dvije godine kasnije, Xbox aplikacija na Windows 10 Mobile uređajima u pripremi je za omogućavanje streaminga Xbox igara na W10M smartfone. Korisnici Xbox aplikacije na Windows smartfonima primjetili su mogućnost ‘Igraj s konzole’ (eng. Play from console). Windows 10 na računalim već podržava igranje igara koje se izvode s Xbox konzole, a uskoro ćemo moći Xbox igre igrati i na Windows smartfonima. Pitanje je u kojem obliku će igre biti prezentirane na smartfonu? Hoće li smartfon služiti kao kontroler ili neki dodatni  zaslon s informacijama (što već postoji putem zasebnih aplikacija za neke igre poput Fallouta 4)?

Ova bi novost navodno mogla biti prezentirana na E3 sajmu igara koji se održava za par dana.

Continuum WindowsUnited.de

Ako pogledamo širu sliku, Xbox aplikacija omogućuje i pokretanje Windows 10 aplikacija UWP formata koje su prilagođene za Xbox. Moguće je da Microsoft Xbox korisnicima, koji ujedno imaju i Windows 10 smartfon, omogući da Xbox pokreće  zahtjevnije Windows aplikacije koje hardver samog telefona nije u mogućnosti pokrenuti. Slično kao što će za Elite X3 oblak izvoditi Windows aplikacije kada je uređaj spojen na monitor putem Continuuma, moguće je da će i Xbox konzola služiti za pokretanje Windows aplikacija na mobitelima. Možda bi bilo jednostavnije te aplikacije izvodit na Xboxu na kojem se mogu upariti tipkovnica i miš, jednom kada Microsoft uvede uparivanje periferije, što je i najavio.

izvor