Uskoro ćemo Xbox igre igrati na Windows 10 Mobile smartfonima

Xbox i LumiaKrajem 2013. godine Microsoft je na internom sastanku demonstrirao ujedinjenu Windows trgovinu, koju sada imamo s Windows 10 OS-om, i streamanje, odnosno prijenos Xbox igre na Lumiju 520.

.

Dvije godine kasnije, Xbox aplikacija na Windows 10 Mobile uređajima u pripremi je za omogućavanje streaminga Xbox igara na W10M smartfone. Korisnici Xbox aplikacije na Windows smartfonima primjetili su mogućnost ‘Igraj s konzole’ (eng. Play from console). Windows 10 na računalim već podržava igranje igara koje se izvode s Xbox konzole, a uskoro ćemo moći Xbox igre igrati i na Windows smartfonima. Pitanje je u kojem obliku će igre biti prezentirane na smartfonu? Hoće li smartfon služiti kao kontroler ili neki dodatni  zaslon s informacijama (što već postoji putem zasebnih aplikacija za neke igre poput Fallouta 4)?

Ova bi novost navodno mogla biti prezentirana na E3 sajmu igara koji se održava za par dana.

Continuum WindowsUnited.de

Ako pogledamo širu sliku, Xbox aplikacija omogućuje i pokretanje Windows 10 aplikacija UWP formata koje su prilagođene za Xbox. Moguće je da Microsoft Xbox korisnicima, koji ujedno imaju i Windows 10 smartfon, omogući da Xbox pokreće  zahtjevnije Windows aplikacije koje hardver samog telefona nije u mogućnosti pokrenuti. Slično kao što će za Elite X3 oblak izvoditi Windows aplikacije kada je uređaj spojen na monitor putem Continuuma, moguće je da će i Xbox konzola služiti za pokretanje Windows aplikacija na mobitelima. Možda bi bilo jednostavnije te aplikacije izvodit na Xboxu na kojem se mogu upariti tipkovnica i miš, jednom kada Microsoft uvede uparivanje periferije, što je i najavio.

izvor

 • PireView

  Ako to dovedu na Android i iOS, sami su si krivi.

  • dxdy

   budući da je vezano uz Live račun nema šanse da dođe na Android ili iOS… i još jedna stvar, morat će se imati i XBOX One konzola da bi to radilo.

   • hapz

    Pa ti izgleda ne znaš da se na Gmail možeš prijaviti i sa Microsoft računom kao i na play store

    • dxdy

     koristiš mail adresu da bi otvorio MS račun (live) i tu nemaš ograničenje da moraš koristiti microsoftove već možeš bilo koji mail… to što si otvorio Live račun sa gmail adresom ne znači da koristiš google uslugu na XBOX.u… tko je sada neznalica 😉 imam xbox konzolu godinama i vjeruj da sam izvodio svakave “experimente” sa računima

     • hapz

      Ako se pojavi aplikacija za u apk.formatu neće biti nikakve prepreke da se koristi na Android platformi

     • dxdy

      sad mi možemo raspravljat do besvijesti ali jedini način je da sam Microsoft to napravi a to je malo vjerojatno.

     • dzano

      Napravit ce na Androidu prije i bolje nego za WM.

     • dxdy

      A sigurno ćete kupiti XBOX One konzolu i igre za nju da vam je to jako važno.

     • hapz

      ma ja ionako ne igram igre tako da mi je to ne važno

  • nathan

   Tehnicki izvodivo, ali vjerojatno nece 😉
   To je ipak tech demo UAP, kao ono vidi sta sve Win10 odnosno OneCore(tm) moze 🙂
   Zbog ovog su i najavili podrsku za Xbox gamepad na Win10M.
   A suska se da ce predstavit i nekakav Xbox “lite” pokretan Win10, koji ce moc streamat igre sa “pravog” Xboxa i pokretat UAP aplikacije.

  • hapz

   Pa sta misliš da neće kao i sve dosad da im nije prodaje aplikacija androidu i zarade na njima ni windows mobile više ne bi postojao zahvaliti im se što to rade