Computex2016: Microsoftova ‘One’ platforma uključuje i VR uređaje

microsoft-executives-testing-hololensMicrosoft je Windows 10 izradio s jasnim ciljem – spojiti sve moguće uređaje s jednom platformom, tj. stvoriti najveći ekosustav na tržištu. Novi pravi član strategije jednog Windowsa za sve uređaje postao je Microsoft Hololens, naočale za virtualnu realnost. Hololens i ostali VR Mixed Reality uređaji radit će na platformi Windows Holographic, koja dijeli zajednički kod s ostalim Windows 10 uređajima. Windows Holographic koristit će Microsoftovi partneri za izradu VR Mixed Reality uređaja, a neki od partnera su: Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, CyberPowerPC, Dell, Falcon Northwest, HP, iBuyPower, Lenovo, MSI i ostali.

To znači da Microsoft primjenjuje jednaku strategiju za VR Mixed Reality uređaje kao i za ostale Windows uređaje, a po pitanju softverskih nadogradnji, paralelno uz nadogradnje Windows 10 sustava trebale bi dolaziti i nadogradnje Windows Holographic OS-a jer je sada sve jedan OS.

Što se tiče hardvera predstavljenog na Computexu, partneri su predstavili impresivne tablete, laptope i računala pogonjena Windows 10 OS-om, ali smartfona nije bilo. Uređaje predstavljene na Computexu možete pronaći ovdje.

Hvala dxdy na dojavi. 😀

izvor

 

 • Idijot

  Pretpostavljam da niste htjeli zbunit ljude,ali HoloLens nije VR uređaj.HoloLens ima holografski čip koji projicira sliku objekta u realan svijet s time da je slika statična dok se osoba kreće.Pomiče se jedino na zahtjev (interakciju) korisnika.Iako se ne čini velika razlika ustvari je ogromna.

  • Damir K.

   Mixed Reality Platform ?


   • U pravu je @disqus_SmtzEIiN3k:disqus . Zove se Mixed Reallity… Na hrvatski se to ne može prevest 😀

    • Idijot

     Može se prevesti,ali će ljudi miješati značenje pošto se isti izraz koristi i za ljude s nedijagnosticiranim psihičkim poremećajem (pomiješana/izmješana stvarnost).Bojim se da ćemo opet biti primorani koristit anglizam.A što se tiče HoloLensa,gledao sam predstavljanje i uređaj je čudo.Mislim da zato MS ne daje prednost Lumijama jer ga žele čim prije ubacit u kuće.Možda je to njihovo reklamiranje kroz igrice ustvari testna faza za reklamiranje preko HoloLensa…


     • Našao sam tu i tamo da se koristi ‘miješana stvarnost’ u kontekstu računalstva, ali to je rijetko. Valjda je onda ok, ako se koristi u računalstvu (računarstvu?- FER – važeći pravopis.hr daje prednost -L-).
      VR – prividna (virtualna) stvarnost
      AR (Augmented Reality) – proširena stvarnost (po meni ovamo spada HoloLens?)
      MR – miješana stvarnost