Computex2016: Microsoftova ‘One’ platforma uključuje i VR uređaje

microsoft-executives-testing-hololensMicrosoft je Windows 10 izradio s jasnim ciljem – spojiti sve moguće uređaje s jednom platformom, tj. stvoriti najveći ekosustav na tržištu. Novi pravi član strategije jednog Windowsa za sve uređaje postao je Microsoft Hololens, naočale za virtualnu realnost. Hololens i ostali VR Mixed Reality uređaji radit će na platformi Windows Holographic, koja dijeli zajednički kod s ostalim Windows 10 uređajima. Windows Holographic koristit će Microsoftovi partneri za izradu VR Mixed Reality uređaja, a neki od partnera su: Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, CyberPowerPC, Dell, Falcon Northwest, HP, iBuyPower, Lenovo, MSI i ostali.

To znači da Microsoft primjenjuje jednaku strategiju za VR Mixed Reality uređaje kao i za ostale Windows uređaje, a po pitanju softverskih nadogradnji, paralelno uz nadogradnje Windows 10 sustava trebale bi dolaziti i nadogradnje Windows Holographic OS-a jer je sada sve jedan OS.

Što se tiče hardvera predstavljenog na Computexu, partneri su predstavili impresivne tablete, laptope i računala pogonjena Windows 10 OS-om, ali smartfona nije bilo. Uređaje predstavljene na Computexu možete pronaći ovdje.

Hvala dxdy na dojavi. 😀

izvor