E3: ‘Xbox One S’ kontroler kompatibilan s Windows 10 Mobile uređajima

xbox one s kontrolerOvih dana u Los Angelesu održan je najveći sajam videoigara na svijetu Electronic Entertainment Expo 2016 ili kraće E3. Microsoft je na svojoj Xbox konferenciji predstavio novu konzolu Xbox One S(lim), a uz nju i novi kontroler koji je kompatibilan sa svim Windows 10 uređajima, uključujući i Windows 10 Mobile smartfone.

That’s something that developers have to write to at a game level. Capability-wise, this works across the Windows 10 ecosystem. It’s a huge advantage that this controller will work seamlessly across the whole ecosystem.

Hoće li neka igra podržavati Xbox kontroler na Windows 10 Mobile smartfonu ovisi o samom tvorcu igara koji tu kompatibilnost može omogućiti.

Inače, E3 prvenstveno cilja na korisnike računala i konzola pa nije ni čudno što je kompatibilnost novog kontrolera s W10M smartfonima jedina vijest vezana za Windows smartfone na sajmu.

Od drugih noviteta, i za one koje zanimaju videoigre, Microsoft je predstavio novi Xbox One S koji u prodaju stiže tijekom 8. mjeseca ove godine. One S 40% manji je od originalnog Onea, a grafički je snažniji i dolazi s čak do 2TB memorije za pohranu. Osim konzmetiči dorađenog Xbox Onea, Microsoft je najavio pravog nasljednika Xbox One konzole pod kodnim imenom Project Scorpio, koji bi trebao biti dostupan krajem sljedeće godine.

Od novih Xbox ekskluziva valja istaknuti Forzu Horizon 3, Gears of War 4, Halo Wars 2, ReCore, Killer Instinct: Season 3, Sea of Thieves, Scalebound, State of Decay 2 te Crackdown 3. Navedene igre ujedno podržavaju i novu Xbox Play Anywhere funkciju koja omogućuje igranje Xbox igara i na Windows 10 uređajima, a moguće je da neki naslov ugledamo i na Windows smartfonima.

Izvor