Facebook, Twitter, Google i Microsoft pristali na pravila Europske Unije o suzbijanju govora mržnje

cenzura medijaInternetski divovi Facebook, Twitter, Google i Microsoft na području Europske Unije pristali su na provođenje direktive o suzbijanju govora mržnje na internetu te promocije nezavisnih suprotnih mišljenja od mišljenja govora mržnje.

Glavni razlog uvođenja ovakve direktive u usluge i poslovanje internetskih divova je migrantska kriza i širenje Islama u Europi. U Njemačkoj se već provodi suzbijanje svih protumišljenika migrantskoj politici zemlje te se korisnici koji promoviraju ‘govor mržnje’ blokiraju s Facebooka i ostalih platformi. Potpisom ovog sporazuma ta je praksa proširena na ostale usluge i na područje cijele Europske Unije.

Ovaj potez je legalna cenzura slobode govora koja je ustavima zajamčena u zemljama Europske Unije, a u SAD-u Prvim amandmanom. Facebook je već bio na udaru zbog diskriniminranja konzervativnih medija, blokiranje rada popularne facebook stranice Disdain for Plebs, a njemačkoj vladi je postao običaj uklanjat svaki ‘uvredljivi’ sadržaj s interneta (poput kritike Islamu, migrantima, Erdoganu i sl.) kao način suzbijanja slobode izražavanja pod krinkom govora mržnje.

via

 • Nermin

  Nokia4ever hahaha kako ulizivanje Muslimanima????O cemu to ti.Ne trebas imati iskljucive stavove.Previse citas novisvjetskiporedak.hr!!!!!700 miliona krscana u Evropi ima ,da sve i hoce ne moze ni za 300 godina ti isti Muslimani kojima su te uplasili da preplave krscansku Evropu.Sada druga stavr je sto vecinom Svabe i Englezi prelaze na Islam kao vjeru.Ali nekada su ljudi i na krscanstvo prelazili,pravoslavje,budizam.Sve je stvr slobode i izbora….zar ne?

  • L735

   Ne vjeruj previse tim “muslimanima” koji su do jucer bili pripadnici druge vjere. Dosta ih s nekim drugim razlozima prelazi na papiru na Islam, a ustvari su obavjestajci i sl. Takvih “muslimana” po Siriji ima i previse. Zna se ko kroji sva s*** po svijetu i prepisuje ih muslimanima.


   • A možda i taj radi za nekog trećeg? 😀

    • L735

     Ma to je uvezano sve. Masinerija koja melje sve pred sobom.

   • Nermin

    tO JE POSEBNA PRICA.

 • Nokia4ever

  Dali se ovi ulizuju muslimanima…muškarci da nisu kukavice bi se borili za domovino ne da migranti postanu…ne shvačam ovu četvoricu…terorist je terorist neglede da li je musliman,jevrej,crnac,belac!

  • L735

   Ne ulizuju, nego smiruju strasti “demokratskih” i “multikulturalnih” europljana. Malo su previse pustili jezik i fizicku silu jer su mediji previse ovce oko sebe nahranile lazima, a oni koji drze medije ti i prave s**** u vecini slucajeva i prepisuju ih drugima.

 • Nermin

  Kosi se sve sa nekim stvarima.Ako u Evropi novinar kaze nesto lose protiv muslimana(bilo istina ili laz) kazu sloboda govora.Ali isti taj novinar ako kaze nesto lose protiv Jevreja ili LGBT zajednice onda je netorelantan,antisemista,rasists,,nacista,i homofob.PROBLE JE DVOLICNOST i nepravednost.


  • Dvostruka m(j)erila, da… svuda oko nas… i svi žmire.

 • Istina

  Zavisi šta je za koga govor mržnje. Mržnju širi onaj tko laže, a ne onaj tko istinu kaže. Kod nas uglavnom oni koji lažu upiru prstom u druge i optužuju ih da šire govor mržnje. Lopov viče držite lopova.

 • Gordan

  Privatni servisi – imaju pravo birati što će na njima biti. To što su besplatni i što su svi postali ovisni o njima ne znače da su javno dobro. Svatko si može uzet domenu, iznajmit server i otvorit svoj servis na kome će pisat što želi. Evo tu po nokiamob.me hvale Windowse mobile i Lumie na sve strane, iako ih cijeli svijet pljuje i ne kupuje. Ponekad nam semiola dođe objasniti kako stvari stoje i sve super.
  🙂

  • Bugy

   ha, ha dobro si napisao, seminole nema koliko sam primjetio izgleda da malo odmara

   • Alen

    Piše komentar vjerojatno, samo čekajte 😛


  • Tiho, dozvat ćete ga samo!!! 😉

   • Gordan

    Nego, jesi skupio za 950? 🙂


    • Skupljam 😀 Nema odustajanja više, previše sam se ‘nahajpao’. To možda nije Nadelli po volji, ali što mu ja mogu… Možda zvučim bahato, a nije mi to namjera, ali… nekako ne bih bio zadovoljan da uzmem L550… a ni ovaj…kako se već ne zove…funken…nešto. 🙂