Microsoft je na svojoj stranici objavio što nam je stiglo sa zadnjim ažuriranjem aplikacije Windows karte

Slika1

Nakon jučerašnjeg puštanja ažuriranja za svoju aplikaciju Windows karte Microsoft je na svojoj službenoj stranici objavio koje su sve promijene stigle sa njim.

Poboljšanja u navigaciji:

Poboljšan je način navigacije i sveukupni dojam tijekom korištenja navigacije. Posebno su poboljšane govorne upute za smjer u kojem trebate ići ili ste ga ranije zadali. U vodoravnom načinu rada tijekom navigacije vidjet ćete odmah poboljšanja koja će vam se vjerojatno svidjeti.

Tranzit:

Tranzit je u samoj aplikaciji također poboljšan te sada aplikacija može dati upute kada morate napustiti autobus i na kojoj stanici. Uz to ugrađeno je da vam stižu obavijesti ako napustite aplikaciju tijekom Tranzit navigacije tako da nikad ne promašite stanicu.

Višestruka pretraga:

Dodana je mogućnost da prilikom prelaska preko neke točke na karte ako postoji informacija o tom mjestu/gradu aplikacija će ih prikazati.

Poboljšanja u detaljima (kartama) traženja:

U poboljšanim detaljima traženja sada ima dosta informacija o tom mjestu ili okolnim mjestima koja možete povezati kako bi se bolja snalazili. Dodano je lokalno vrijeme ako kliknete negdje na karti, te vremenska prognoza tog mjesta kao i osnovne informacije i podatci o gradu (površina, populacija i savjeti za izlete).

Mjesta koja imaju mogućnosti da se povežu na drugi način kao telefonom, Facebookom, Twitterom, e-mailom, web adresom ili rezervacijom preko Cortane sada će biti pristupačni u rezultatima kako bi kroz dodir došli do željenog rezultata.

Poboljšanja u offline modu rada:

Od sada ovom nadogradnjom omogućuje se korištenje osim navigacije pretraga i korištenje favorita offline.

Prebacivanje favorita iz HERE karti:

Sa ovom nadogradnjom aplikacije Windows karte vrlo jednostavnim postupkom – jednim klikom svoje favorite iz HERE karti možete prebaciti u Windows karte (nakon otvaranja favorita ponudit će vam se opcija da samostalno prebacite svoje favorite iz HERE Maps ili HERE Drive u Windows karte). Za  ovo prebacivanje postoji i limit a to je da možete prebaciti 300 favorita u Windows karte.

Slika1

Windows karte u Windows trgovini

QR kod windows karte

Microsoft

 

 • Istina

  Išao u Sarajevo i završio jednom selu. Sve asfalt. Pitao u selu put, kazali mi i trebalo mi 10-ak minuta do pravog puta. Normalno dvije trake kao i na magistrali, a putokaza ni za lijek. Tek nakon koji kilometar završio na asfaltiranom seoskom putu.

 • agwa

  jel oni uopste misle dodati ikad kompas??? HERE je zakon, steta sto ga vise nema za Windows 10.

 • WarpigHR

  Facebook (Beta) ima update

 • ivan_sw007

  Danas sam bio na drugom kraju Zagreba, pa sam upisao u kartu naziv jedne benzinske (Tifon) i označile su mi se sve obližnje plavom bojom. Dobro je znat da se i to može pretražit, pa dijelim informaciju. Vjerojatno vrijedi i za sve ostale.

 • bato73

  Karte i navi su sr**e za područje BiH, stalno vodi makadamskim cestama a nema mogućnosti promjene rute.


  • U postavkana iskljuci da ti radi rutu preko unpaved roads, odnosno makadanskih cesti

   • bato73

    Isključio sam to odmah ali i dalje isto sr**e

  • L735

   Meni neki dan pokazuje na kruznom toku pogresan smjer, a desavalo se da oznaci rutu kroz jednosmjernu traku suprotnog smjera. Onda vodi nekim sporednim uskim putevima kroz naselje, a pored ima put kojeg svi koriste.

 • andelko

  kako doć do glasaovne navigacije na lumi 930

 • salvator

  sad ima i zum,ali snimci su i dalje stariji od hereovog,čije auto svako malo vidim.

  • dxdy

   imam ja zum od prvog dana u WK, valjda bilo ovisno o uređajima…