Microsoft treći prema zaradi na tržištu tableta

Stratgy Analytics tablet udjeli surfaceStrategy Analytics proveo je detaljno istraživanje tržišta tablet uređaja za prvo tromjesečje 2016. godine. Prema količini isporučenih uređaja, najviši udio zauzeli su generični tableti nazvani ‘white box’, drugi po udjelu je Apple, a treći Samsung.

Prema zaradi, Apple je zauzeo 39% udjela, Samsung 16%, dok je Microsoft postao treći igrač prema zaradi na tržištu tablet uređaja s 8% udjela. Windows uređaji su tijekom prvog kvartala po količini isporuka sudjelovali s 14%, dok su kod sveukupne zarade Windows tableti zauzeli 20% tržišta.

Microsoft je tijekom prvog kvartala 2016. godine uprihodio 1.1 milijardu dolara od prodaje Surface uređaja, dok se broj isporučenih primjeraka procjenjuje na 1.1-1.3 milijuna uređaja.

via

 • Goran

  Kad win 10 zasja u svom punom sjaju svejedno mi je hoće li se uređaj zvati Lumia ili nekako drugačije, bitno mi je da je meni oku ugodan, stabilan, brz i siguran OS učinit će ga pouzdanim uređajima.

  • Istina

   Bolje reći ako, nego kad.

   • Sterne

    Vjerovatno nece nikad bit’ stabilan, neiskusni su to programeri sto se tice stabilnosti i brzine.

    • Istina

     Mani se licemjerja. Ti isti programeri više posla odrade za Android i iOS nego li za Windowse. Možda i neki uređaj od 1000 Eura i bude dobar, ali jeftiniji čisto sumnjam. Za microsoft je smartphone sporedna stvar.

     • Sterne

      Zivi bili pa vidjeli. Nemam nikakve koristi od toga, svejedno mi je hoce li uspjet ili ne, al smijet stavit sve na to da hoce. Windows vec radi kako treba na telefonima koji su dosli sa Windows 10, na ostalim ne znam kakva je situacija.

     • Istina

      Može on raditi, ali šta je korist ako jedan dobar broj aplikacija zaostaje za aplikacijama na drugim platformama. Što se tiče rada sustava, to je po meni koliko, toliko, solidno i mogao bih prijeći preko toga, ali kad vidim koliko neke aplikacije na Windowsima zaostaju za aplikacijama na drugim platformama, e o tome ja govorim. Sad nije važno tko je kriv za to, nego je važna činjenica da neke aplikacije debelo kaskaju za aplikacijama na drugim platformama.

     • Sterne

      Slazem se s tobom da zaostaju, al gotov smo i to docekali, da ne zaostaju.

     • Istina

      Ne znam. Vrijeme će pokazati. Ako urade da aplikacije ne zaostaju za drugim platformama, onda je u redu, a ako ne, onda stvarno nema više smisla ostati na Windoewsima.

     • Goran

      Ja mogu potvrditi da win 10 odlično radi na Lumiama 550, 650, te 640 i 535. 535-tica sa win 10 je potpuno drugačiji uređaj. Što se aplikacija tiče, meni stvarno nije jasno koji vama k….fali u trgovini?

     • Istina

      Meni k…. ne fali, ali mi fali 7 do 8 aplikacija koje postoje, doduše i na Windowsima i to uglavnom kao zamjenske aplikacije i po meni su lošije nego li na na pr. Androidu. Tu je po meni glavni problem. Sustav kao sustav i nije neki problem, a u skoroj budućnosti vjerujem da će sustav raditi još bolje.

     • Goran

      Ajde molim te nabroj tih 7 do 8 aplikacija, baš me zanima koje su to a da se ne može bez njih? Uostalom ako su ti presudne prebaciš se na android.

     • Istina

      Već sam i ovdje nekoliko puta pisao koje su to aplikacije. Valjda ja znam šta je meni bolje. Neće meni drugi odlučivati o tome šta mi se više sviđa, a šta manje, odnosno šta mi se uopće ne sviđa. Što se tiče prebacivanja na Android i o tome sam i ovdje pisao nekoliko puta.


     • Nitko umjesto tebe ne odlučuje što se tebi sviđa ili ne, ali ako ti se ne sviđa windows mobile jednostavno otiđi sa njega na android kao što već jesi i pusti nas da mi ostali uživamo u windows mobile…

     • Istina

      Nije točno da sam otišao na Android. Jedino na čemu imam Android je tablet SM-T113, a što se tiče telefona, to je i dalje L735. Svaki blog, pa i ovaj, trebao bi služiti za to da svatko može iznijeti svoje mišljenje. Ja kako korisnik L735, znači Windowsa bih valjda imao pravo ovdje iznijeti svoje mišljenje. To što se sa mnom netko ne slaže, nisam ja kriv. Ne mogu reći da mi nešto valja, da mi se nešto svoiđa, ako to nije tako. Nitko vam ne brani da uživate u čemu želite. Ja ne vidim gdje ja remetim nekomu uživanje u nečemu. Već sam jednom ovdje baniran od tvoje strane ni zbog čega. Moja savjest je čista, a je li tvoja.

     • Idijot

      Nema tebi.Ja ću i dalje bit.Da nema nijedne aplikacije.Dokle god su slike najbolje na Lumijama,imat ću ih u džepu.Dokle god hakerima treba kompjuter da bi ih probio,imat ću Lumiju.Jednostavno.

     • Istina

      Pa tko ti brani čovječe? Zašto si tako nabrijan? Očito je da ti smeta drugačije mišljenje, a to nije dobro.

     • Idijot

      Nisam nabrijan.Ti si iznio svoje mišljenje,a ja svoje.Zar ti smeta kad netko iznosi mišljenje koje ti se ne sviđa?Pa mislio sam da ovdje svatko može iznijeti svoje mišljenje i da je to ono što i ti radiš…Zar ja ne mogu odgovoriti na tvoje mišljenje ako je suprotno od tvog?Ako je tako,to ti nije dobro za zdravlje…

     • Istina

      Mani se licemjerja. Pročitaj moj komentar na koji mi odgovaraš i pročitaj svoj komentar kojim mi odgovaraš. Očito je da insinuiraš.

      Ja sam napisao ovo: “Ne znam. Vrijeme će pokazati. Ako urade da aplikacije ne zaostaju za drugim platformama, onda je u redu, a ako ne, onda stvarno nema više smisla ostati na Windowsima.”, a ti odgovaraš meni ovako: “Nema tebi.Ja ću i dalje bit.Da nema nijedne aplikacije.Dokle god su slike najbolje na Lumijama,imat ću ih u džepu.Dokle god hakerima treba kompjuter da bi ih probio,imat ću Lumiju.Jednostavno.”

      Iz ovoga je vidljivo komu smeta drugačije mišljenje. Ponavljam. Mani se licemjerja i ne insinuiraj mi.

      Prema tome, ja nisam svojim komentarom odgovarao nikomu, a ti meni jesi na taj komentar i to na način koji svi ovdje mogu vidjeti i pročitati.

     • Idijot

      Ti si napisao:”…onda stvarno nema više smisla ostati na Windowsima.”Tim komentarom smatraš da tvoje mišljenje dijele svi jer nigdje ne spominješ da TEBI nema smisla. Zato sam odgovorio da TEBI nema smisla,a moje je mišljenje da ima kao što sam i napisao:”Ja ću i dalje bit.” I onda obrazložio zašto. Licemjerja tu nema jer su mi iste stvari važne na obje platforme. Ne znam što je tebi tu licemjerno.

     • Istina

      Nemoj izvlačiti tekst iz konteksta. Ja kad pišem komentar, onda ga pišem u svoje ime, tj. iznosim svoje mišljenje, a ne tuđe mišljenje. Znači, tamo stoji moj nik i to je potvrda da ja komentiram u svoje ime, a ne u tuđe ime.

      Znači, pisao sam u prvom licu jednine, a ne množine.

     • Idijot

      Nisi pisao u prvom već u trećem. Ja nemam,ti nemaš,on nema. Znači treće lice jednine… Ali to je već polemika pravopisa,a ne teme. Ako se ti slažeš,a i moderatori, mislim da bi se komentari koji nemaju veze s temom mogli obrisati.

     • Istina

      Gdje u trećem? Citiraj. Ja pišem u svoje ime, a ne u nečije drugo ime. Moj komentar na koji si reagirao i te kako ima veze s temom.

      Prva rečenica kod mene je: “Ne znam”. Znači, prvo lice jednine. Nakon toga iznosim svoje mišljenje o tome što ako Microsoft uradi ono što sam naveo, a što ako ne uradi ono što sam naveo.

     • Idijot

      “…onda stvarno nema više smisla…” To je treće lice. Zato sam i komentirao da “Nema tebi”…

     • Istina

      Ja govorim u svoje ime, a ne u tvoje. Tko ti brani? Tvoj komentar više govori o tebi, nego li o meni.

 • Goran

  Ma iskreno s Nokia Lumiama su privukli mnoge ljude na svoj OS. Eto meni u ono vrijeme nije odgovarao android niti jedan, niti me izgledom nije mogao privući niti jedan smartphone. I onda je izašla legendarna Nokia N9, koja je odmah po rođenju ušla u legendu. Na hardweru N9-tke razvile su se razne inačice Nokia Lumia, danas MS Lumia. WP7 mi nikada nije legao. WP8 je bio pravi početak WP8.1 je odličan a Win10 je skupio mnoga iskustva i vkerujem uskoro će zavladati smartphoneima

  • Goodfella

   Win 7.8 otkida 🙂 jel se ono zvao MANGO 😛 imao sam Lumia 710, odličan mobitel bio.

 • Goran

  Pa treći je i sa smartphonima…


  • E da je, ne bi se ovako odvijale stvari. Treći je u softveru za smartfone, a u proizvodnji je ispod prvih 10