#Nokia i #Withings predstavili #BodyCardio vagu

body-cardio-hero

Nokia je u svojoj dugoj povijesti proizvodila mnoge stvari, no koliko mi je poznato po prvi puta u svojoj ponudi ima vage. naravno, nije riječ o običnoj vagi koju krijemo u WC-u, već pametnoj vagi Body Cardio koju je Withings predstavio jučer. Nedavno realiziranom kupnjom Withingsa, Nokia je poprilično zakoračila u domenu digitalnog zdravlja pa je trenutni portfelj Withingsa uvod u nove proizvode koje će u budućnosti plasirati Nokia, možda i sa Nokia logom na sebi Body Cardio je pametna vaga koja vrlo precizno može mjeriti težinu, omjer mišića, masnoća i vode u tijelu ali i pratiti otkucaje srca te brzinu pulsa koje srce stvara ispaljivanjem arterijske krvi iz lijeve klijetke.

Withings on Twitter

Introducing the revolutionary new scale that takes your health to heart. #BodyCardio http://ow.ly/bF0E3012EHJ pic.twitter.com/20ZkYxigbZ

Vaga bi trebala uskoro postati dostupna na tržištu po cijeni od 179,95 $ ili pak 1191 kn. Površina vage je napravljena od kaljenog stakla a tijelo koje krije ostatak elektronike od aluminija. Vaga se može povezati putem Bluetooth veze sa mobilnim uređajem na kojeg se instalira prateća aplikacija koja bilježi sve informacije i putem koje se može pratiti stanje organizma, kao i zadati određene ciljeve.

body-cardio-kv-en

U nastavku pogledajte službeni promotivni video:

Doista je zgodno jednim korakom saznati opće stanje organizma, i u kombinaciji sa Withings satom dovesti se u red :). I još vrijedi spomenuti da video nije otkrio novi Nokia uređaj već se koristi po svemu sudeći iPhone 6S ili nešto njemu jako slično što nije uobičajeno.