Nokia MoonRaker pametni sat je podržavao 3D geste

moonraker4-824x483

Nokia Moonraker je kodno ime za prvi Nokia smartwatch, odnosno pametni sat kojeg je Microsoft prizemljio zajedno s još nekoliko inovativnih uređaja poput Nokije McLaren. Ovaj pametni sat je trebao upotpuniti dodatnu opremu namjenjenu Lumia seriji uređaja, a sudeći prema objavljenim fotografijama bio je spreman izaći na tržište. Na twitteru su se pojavile informacije o softverskim mogućnostima ovog sata. Vrlo je zanimljivo znati da je sat trebao podržavati 3D geste poput nesuđenog top modela McLaren.

Core on Twitter

Here are the 3D touch tests you would be able performpic.twitter.com/OWxSSHRZkh

 

Nadalje, isti izvon je prikazao na koji način bi korisnici upravljali satom te koje je sve mogućnosti imao. GIF video najvjerojatnije prikazuje internu aplikaciju Lumia uređaja s kojom se upoznavaju osnovne funkcije sata.

Core on Twitter

More Moonraker bits. The smartwatch that never came to be.pic.twitter.com/pt1USBrFLM

Gledajući sve činjenice, Nokia je očito imala popriličnog konkurenta Microsoft Band pametnoj narukvici, pa se Microsoft odlučio umiroviti taj model i pružiti priliku vlastitom proizvodu. Pitanje ostaje hoće li Nokia napraviti nešto slično s obzirom da je sat vjerojatno razvijan u Technologies odjelu. Osobno ne bih imao ništa protiv.

 

Via