@Nokia predstavila #IMPACT platformu za povezivanje IoT uređaja

Nokia naslovna

Nakon što je Nokia predstavila Smart Home mrežno rješenje za bolje upravljanje kućanskih uređaja koji imaju mogućnost povezivanja na internet, predstavljena je i veća platforma koja obuhvaća ovu uslugu. Platforma se zove IMPACT što je skraćenica od Intelligent Management Platform for All Connected Things, odnosno inteligentna platforma za upravljanje svih povezivih uređaja. Samo ime otkriva njenu namjenu, a Nokia njome cilja operatere, poslovne subjekte i državne tvrtke i urede koji žele bolje upravljati uređajima koji se mogu povezati na Internet. Trenutno u svijetu postoji preko milijardu i pol takvih uređaja od raznih renomiranih proizvođača s daljnjom tendencijom rasta broja novih uređaja. Ova platforma trenutno upravlja s oko 80.000 uređaja a prednost je u mogućnosti brze adaptacije i jednostavnog ubacivanja novih uređaja raznih proizvođača.

Nokia tvrdi kako je ova platforma, oslonjena na Cloud Computing, posve sigurna s obzirom na ogroman broj podataka koji kroz servere prolazi, lako prilagodljiva te nudi dobru mogućnost boljeg upravljanja uređajima.

IMPACT je dio nove strategije finskog diva i IoT području koji već uključuje pametne uređaje (Withings, novi mobiteli?) i infrastrukturu koju je Nokia napravila prijašnjim naporima.

Budućnost će biti vrlo zanimljiva!

Više pročitajte u službenom izvješću za novinare.