#OZO će snimati finale #EURO2016 #NokiaAR

ozo euro

Danas je započeo Nokia Analyst research forum na kojem će Nokia predstaviti glavne smjernice svojeg djelovanja ali i dati mali uvid u buduće radnje. Tako je upravo najavljeno kako će popularna VR kamera #OZO biti prisutna na 5 ukatmica, uključujući i onu finalnu europskog nogometnog prvenstva koje se upravo održava u Francuskoj.

Päivi Kalske on Twitter

@nokia plays ball: OZO will be at 5 games at #UEFAEURO2016 including the finals.pic.twitter.com/MLDJ0ILKSQ

OZO je već imao priliku biti na otvaranju EURo2016, a isto tako je svoje mjesto našao i na finalu Lige prvaka UEFA, koje se nedavno održalo u Milanu. Bit svega je dodatno popularizirati VR tehnologiju koju može pružiti Nokia. Za razliku od drugih kompanija koje su mahom razvijale VR naočale (Oculus, HTC, Samsung…) Nokia je svoje ipak ostavila u ladici a plasirala kameru kojom je moguće snimiti visoko kvalitetni video i HD zvuk u 360° te ga pregledati u realnom vremenu. Trenutno je OZO skupa igračka za koju je potrebno izdvojiti 60.000,00 $ no planovi su smanjiti cijenu kamere i učiniti je dostupnom širem spektru profesionalaca.

Definitivno će biti zanimljivo vidjeti snimke koje je napravio OZO na europskom nogometnom prvenstvu. Premda VR nikada neće zamjeniti pravo iskustvo navijanja na stadionu, ovo je sigurno dobar način svima iskusiti atmosferu na velikim događajima.

 

  • Idijot

    Opet… Nije finale Kupa UEFA-e već finale Lige Prvaka! Ustvari Kup EUFA više ne postoji već se sad zove Europska Liga UEFA.

  • Nokia4ever

    Da jim tako uspe i sa smartphonima…polako i sigurno nazad…bravo!