Verizonova Nokia Lumia ICON i At&t Lumia 1520 dobile Windows 10 Mobile nadogradnju

Icon kut

Američki operater Verizon i Microsoft su napokon pustili Windows 10 Mobile nadogradnju za Nokia Lumia ICON uređaj, odnosno američku verziju Lumije 930. Ne znam koliko će to sve skupa razveseliti korisnike ovog uređaja, ali će definitivno razveseliti Microsoft imajući na umu da će se povećati udio Windows 10 Mobile platforme za koji postotak. Kad smo već kod udjela, isti bi trebao još malo narasti jer je drugi američki operater At&t odlučio pustiti posljednju verziju softvera za Lumiju 1520 koju je ekskluzivno imao u ponudi.

 

Lumia 1520 raspakiranje at&t

Inače, Nokia se za proboj na američko tržište odlučila ići isključivo preko operatera što je često bilo predmet kritika mnogih, pa tako i mene. Naravno, Amerika je uvijek imala poseban status u očima Nokije pa su čak top modeli bili specijalno kreirani za njih. Lumia 930 za EU tržište je trebala izgledati drugačije, nalik na Lumiju 1520, no prevladao je oblik Lumije ICON što se na kraju pokazalo odličnim s obzirom na zaljubljenost mnopgih u Lumiju 930.

 

Izvor 1 / 2

 • dmessia

  Nokini 1520&930 su dva mozda ponajbolja flag ship uredjaja koji se mogu kupiti na trzistu pored najnovijih modela…osim sto su zadnja saka u oba oka Micfosoftu i dalje ..su show dizajna i mogucnosti.


  • Ma 950XL je ok gledajući određene hardverske segmente uređaja. osobno mi se ne sviđa dizajn a sumnje imam prema “vodenom” hlađenju iako do sada nije bilo prigovoraq, barem ne javnih glede eventualnih kvarenja/popravaka. Lumia 1520 je meni osobno najljepši wp uređaj, a 930 nije loša samo mi je draža 830 🙂


   • Ne sviđa ti se dizajn cijele serije x5x, ili konkretno i samo 950XL? Meni se, istina, ne sviđa pretjerano dizajn 950XL, kao ni bijele varijante cijele serije. Crna 950 mi je super.


    • Ne sviđa mi se dizajn cijele serije, mislim da nije odmakao mnogo od Lumije 640(XL) a trebao je. Međutim, mozo doista čini čuda a 950 mi je osobno bolji odabir jer je riječ o klasičnom mobilnom hardveru bez nekih testnih komponenti


     • Ne možeš im oprostit onaj video… 🙂 (“Was I a beta tester?!”)