Video: HERE demonstrirao svoju viziju autonomnog vozila

here autonomno vozilo

HERE je u promo videu demonstrirao putem vlastitog simulatora svoju viziju autonomnog vozila. Automobil budućnosti bi automatski mogao preuzeti vožnju u mjestima gdje bi ona bila dozvoljena, poput autoputa ili drugih cesta koje su skenirane u HD rezoluciji. Vozač nije u potpunosti bespomoćan već sustav može izbjegavati nesreće, ali i vrlo jednostavnim naredbama zaobilaziti vozila. Prilikom dolaska na odredište, autopilot prebacuje upravljanje natrag na vozača a ukoliko to nije moguće sam zaustavlja vozilo dok se vozač ne probudi :). Cijeli sustav je povezan sa HERE mapama pa vozač po dolasku na novo odredište dobiva simulaciju dolaska do krajnjeg cilja što mu uvelike olakšava snalaženje u novom gradu.

U biti HERE ne želi u potpunosti izbaciti vozača iz igre, što je malo vjerojatno, već mu dozvoliti odmor tamo gdje je to moguće napraviti, na dugim rutama i više manje dosadnim autocestama. Bacite oko na video pa nam nabacite svoje mišljenje o ovome.

 

 


 • Ovo jest dosta jezivo, ali to bi upravo za mene bila i prava stvar 🙂 Naravno, bit će i nedostupno običnom smrtniku (poput mene), tj. ekstraskupo.


  • Valjda ce ta tehnologija kao i sve druge postajati sve jeftinija i jeftinija kako vrijeme bude išlo. Za 10 do 30 godina bi trebala biti dostupna kao standard viseg paketa srednje opreme kao sto je esp, asr, pomoc pri pomretanju, abs…

 • Nokia4ever

  Kako može takav čovek bit na čelu MS…bože mili ništa novo u budučnosti…jednostavno nije žvaka za seljaka…pravi seljaci su gospodini za ovog kekca!

  • Nokia4ever

   Ovo za sledeči članak važi…SPhone!