Adio #HERE Maps, dobrodošle #HEREWeGo!

Banner1_930x300

U jeku rebrandiranja i pokušaja pozicioniranja u vrlo energičnom i konfuznom digitalnom tržištu HERE je odlučio promijeniti ime svoje mnogima najpopularnije i najpoznatije usluge, HERE Maps. Od danas HERE Maps prestaju postojati pod tim imenom, već postaju HERE WeGo. Sjećam se one prve promjene kada je Nokia, zbog sada nam jasnih razloga, odlučila Nokia Maps preimenovati u HERE Maps. Iskreno, pomalo mi je bilo smiješno ime premda i nije zvučalo toliko loše. Ok, HERE se trebao prodati i to se dogodilo godinu kasnije.  Sada HERE miče fokus sa mapa jer, kako oni tvrde, malo tko odlazi u HERE Maps aplikaciju kako bi pronašao određenu lokaciju, već odmah ide potražiti rutu do svojeg odredišta. U jednu ruku, pa čak i drugu, ima smisla promijeniti ime ali WeGo zvuči malo neozbiljno. No s vremenom će nam ući u uho i postati upravo ono što ta aplikacija i je, trenutno najbolja vanmrežna glasovna navigacija na mobilnim uređajima.

Međutim, kad u imenu imate Maps, odnosno mape (Google Maps, Windows Maps…), onda vam je svrha takve aplikacije potpuno jasna. HERE Maps nije tek beznačajna aplikacija u mnoštvu drugih da bi bila neprepoznatljiva i da bi zahtijevala promjenu imena. Očito HERE ne misli tako pa je pokušava progurati kao navigacijsku aplikaciju koja će nuditi mnogo više.

Novost uz ime je i integracija usluge Car2Go gdje ćete jednostavno moći vidjeti dostupnost automobila putem te usluge, a dublje je integrirano pronalaženje rute za vožnju biciklom. Isto tako je moguće pronaći Taxi kao i vidjeti cijene usluge, ali samo u sljedećim gradovima: Barcelona, Berlin, Cologne, Frankfurt, Greater San Francisco Bay Area, Hamburg, London, Madrid, Melbourne, Milan, Munich, New York, Paris, Stuttgart i Toronto.

Aplikacija je od danas pod novim brandingom dostupna na Google Play i iOs trgovinama. Ukoliko posjedujete android uređaj nadogradite aplikaciju.

360.HERE.com