Firefox neće raditi UWP verziju popularnog preglednika za Windows 10 mobilne uređaje

firefox-independent-1200.5bd827ccf1ed

Jedna od zamjerki koju su imali mnogi stalni ili usputni korisnici Lumia uređaja je nepostojanje dobrog web preglednika na njima. Problem kvalitetnog web preglednika je mučio Nokia uređaje još od doba Symbiana, a djelomično je nepravda ispravljena prelaskom na Windows Phone. Međutim, nekadašnji Explorer i sadašnji Edge još uvijek znaju kaskati za drugim web preglednicima konkurentskih platformi. Edge doduše stalno napreduje zahvaljujući konstantnim nadogradnjama kroz Insider program, no postojanje drugih web preglednika na trenutnoj Windows 10 Mobile platformi ne bi ubilo Microsoft.

firefox win10m

Firefox je objavio još jednom da nema namjeru raditi mobilnu ili pak UWP verziju svojeg popularnog preglednika za Lumia i ostale Windows smartfone. U svojoj izjavi, danoj NPU portalu, nisu bili konačni već su rekli kako trenutno nemaju želje za kreiranjem mobilne verzije popularnog web preglednika.

Možda je ovo konačan uvod za gašenje mobilne verzije i put ka punokrvnim Windowsima na mobilnim uređajima pa je tu Firefox samo prorekao budućost? Iskreno, svako odbijanje od izrade neke aplikacije za mobilne uređaje ne donosi baš pretjerani ushit nekih koji bi se rado makli sa Androida ili iOs-a gdje su mnoge aplikacije korisnicima dostupne u nekoliko varijanti. Dapače, i Windows 10 Mobile ima nekoliko web preglednika, ali su oni popularniji prisutni na Androidu što i nije čudno s obzirom na dominaciju tog os-a na svijetu.

 

  • Memphis

    Kako su prošli sa mobilnim OS-om nije ni čudo da nemaju želja. Jedino ih je Panasonic spasio potpune propasti!