Glasine: Microsoft redizajnira obavijesni centar na Windows 10 Mobileu

notification2

Blog MSPoweruser u posjedu je internih dokumenata u kojima je prikazano nekoliko varijacija novog, redizajniranog ‘Obavijesnog centra’. Microsoft razmišlja o postavljanju 4 ikone (vjerojatno koje će se moći postavljati po želji) ispod prečaca te o dodavaju trake za upravljanje svjetlinom zaslona.

notification

Riječ je o internim dokumentima koji prikazuju koncepte. Moguće je da se Microsoft odluči na ostavljanje ovakvog centra kakav jest. Što vi mislite o ‘Obavijesnom centru’ i novim konceptima?

 • Istina

  Umjesto da rade da otkupe neke originalne aplikacije ili da naprave aplikacije koje će biti barem 99% kao i originalne, oni se bave džidžama.

 • Marko

  Samo neka dodaju opciju da bude transparentan, i meni će biti odličan, ništa drugo da menjaju.

 • Alen

  Meni nejdu ovih 5 kockastih sa ovim okruglim, ne svidja mi se


 • Zanimljivo. Samo… malo mi izgleda kao dvaput iste stvari…

  • L930Ri

   Meni nekako “vuče” na iOS-ovo rješenje;
   Kod njih (na iPadu koji nema mogućnost korištenja mobilnih podataka) tih par okruglih prečaca (flight mode, wi-fi, bluetooth, do not disturb i rotation lock) zajedno sa gumbom kamere i timera, uz dodatak podešenja zvuka i svjetline, “izranja” klizanjem prema gore sa dna display-a. Odozgo se klizanjem prema dolje “odmotava” obavijesni centar.
   Tako da, ako misle napraviti nešto korisno i da se, što Goran piše, ne “ponavljaju” mislim da bi vrijedilo razmisliti o opciji “izranjajućeg” izbornika sa nekoliko zadanih prečaca, uz mogućnost dodavanja još ponekog. Zašto ne kopirati i doraditi tuđe rješenje ako je dobro?


   • Jedan mogući razlog je Copyright. Navodno baš iz tog razloga (Belfiore ili tko već je bio objašnjavao) Windows Phone 8.1/10 Mobile akcijski centar ima onaj dvostupanjski način spuštanja, prvo 1/3 pa cijeli, ili odmah cijeli. To je “gimmick” (finta), ali kao takav. on se mogao zaštitit, jer se po tome razlikuje od načina dolaženja do obavijesnog centra i od onog Androidovog i od iOS-ovog.

    • Gizda

     Takvo rješenje na Androidu postoji vec duže vrijeme.


     • Samo prenosim objašnjenje koje sam negdje pročitao, mislim da je Belfiore to nešto objašnjavao negdje.