HERE – konačno zbogom Windows 10 Mobile platformi

HERE-maps

Kao što je bilo i najavljeno od HERE grupe a mi smo vas nekoliko puta i obavijestili o tome HERE aplikacije Maps, Drive+, Transit i City Lens više nisu dostupne za Windows 10 Mobile platformu od 29. ožujka, a od 30. lipnja aplikacije se više ne mogu niti koristiti. Prilikom pokretanja bilo koje od četiri aplikacije pojavi se poruka da aplikacija više nije dostupna na uređaju sa sustavom Windows 10 Mobile.

Slika1

Nakon klika na link “Saznajte više” on vas vodi na stranicu HERE od 15. ožujka gdje se korisnici Windows Phone platforme obavještavaju o prestanku podrške i ukidanju aplikacija za Windows 10 Mobile.

wp_ss_20160705_0008

Windows Phone 8.1 korisnici mogu i dalje mogu koristiti HERE karte ali se one više neće nadograđivati.

 

 • Goran

  Kod mene na Nokia Lumia 830 i dalje radi Here drive i Here maps bez greške.

 • Mare

  Meni su danas win karte skroz fulale jednu adresu, nikako nisu pokazivale tu ulicu vec nrsto skroz nevezano. A mislim da mi here jesu nalazile pravu, ne znam vise. Ali sviđa mi se sto je kod win isti sistem pretrage kao u here 🙂

 • salvator

  mape rade odlično,žao mi je herea,ali polako se navikavam.po meni trebali bi stavit noviji sat.snimak.ovaj je star cc4godine.ostalo za 5.

 • sinisa

  Boze koliko ljudski rod zaglupljuje i postaje nesposoban malo po malo.Pometnja ziva oko mapa 🙂 EEE a dok smo kupovali karte na kioscima svi se snalazili bez problema .I bas gušt stanes zapalis i raspakujes kartu pa polako :-)Sad hocemo da nas glasom navodi i kuda u wc trebamo ici :-)”Odustajem od wp pogrijesio mi za pola metra lokaciju”,Pa odustani brate od svega i telefona i televizora ljepse ces zivjeti .Koji to samo telefon,kompjuter ili neki uređaj na bazi softvera radi bez i najmanje greske i zaglupljivanja da je savrsen????

  • Istina

   Meni nije pogriješio za pola metra, nego za oko 3 kilometra. Slike sam stavio na ovaj blog. Valjda ja znam šta mi valja, a šta mi ne valja. Neće valjda partija odlučivati o tome kao što je odlučivala u vremenima koja su, Bogu hvala, iza nas.

 • dmessia

  …ugl. bio sam primoran po prvi put ukljuciti Windows maps i zacudo, nisam niti osjetio promjenu ..niti prijelazak osim sto sam poceo primjecivati graficki napredak naspram slicnog Herea. Volim Here ali iskreno ..Windows mape su doslovno *ebene . Thumbs up ..i kao sto vec spomenuh do daljnjeg ipak ostajem ..na Win 10 platformi.

 • dmessia

  Ekipa, Windows karte su postale zaista odlicne, ja sam zagrizeni HEREovac i koliko god da sam odbijao win GPS, nakon build updatea, nestale me Here

 • Nikola

  Kod mene rade sve HERE aplikacije.LUMIA 530 SA WINDOWS PHONE 8.1 OS-om!

 • Nikola

  Kod mene rade i HERE MAPE,DRIVE,TRANSIT I LENS.TELEFON JE LUMIA 530 SA WINDOWS PHONW

 • agwa

  Kad mi neko kaze bolje windows karte… pih. Pa ljudi nemaju ni kompas, znaci veze nemam gdje da se orijentisem… Oni il ne znaju implementirat kompas il ne zele, kako god idiotizam. I ko god mi kaze ne treba mi, ne koristim, nije izgovor, uvijek se moze iskljucit kome smeta 🙂 Steta sto mi ne radi here, uradit cu downgrade na 8, iskljucit automatic update i tako preci na 10 sa here kartama 🙂

  • Istina

   Ja sam već vratio na WP8.1.

 • dmessia

  Ugl. da nisu ponudili te Windows karte, uz sve gluposti i pomutnju koju su napravili na trzistu ..ja bi im zauvijek rekao zbogom, ali, karte su im zaista zaista dobre i precizne..plus napokn i dobre 3d transparentne zgrade. Izvukli su se …sano tako 🙂

 • dmessia

  Pa zadnja dva updatea na fast ringu su me presrele, jer po odlasku Herea sam isao kupiti LG G4 s kozom, jer koji ce mi k. aparat koji nema dobre karte. Here koristim jos od Lumie 800 ili N9, zadnjih sest godina sam Windows hard user…ali Microsoft, je tu naviku uhebao no i ponudio odlicnu alternativu, Windows karte ..koje su mi se zadnjih 14 danapokazale i boljima od Herea na Windows platformi i znaci ..do daljnjeg ostajem pri trenutno uređaju. Fuckas HERE, kada je napokon na Windows uređaju bolji Windows izbor.

  • tromb

   Vidim zadovoljan si Kartama. Kako da sacuvam neku lokaciju-favorit na napravim. Na fast ringu sam, l950xl. Gledao danas i nigde nema opcije. Ranije je bilo ali sad ne vidim.

  • Istina

   Veliko je 3 kilometra.

 • Nokia4ever

  Vidim da su obojica ko mala deca uvređeni iz prošlosti…mi vama HERE vi nama WIN10…tako rade pravi ljudi…i jedni i drugi su i dalje nesposobni…starce izbacit i mlade ljude stavit unutra!

 • Memphis

  Znači može uninstall.

 • Istina

  HERE mi može biti dok ne prijeđem na Android, jer sam se vratio na WP8.1. Ovdje na ovom blogu sam pokazao kako Windows karte nisu precizne, dok HERE na Androidu je. Neka misli šta tko hoće, ali HERE iako su njegove karte na Windows karte je bolji od Windows karti.


 • Nek ih voda nosi…to više nije čak ni Nokia a kamo li MS… osim toga, ionako su (HERE) u podlozi aplikacije Windows Karte. Deinstalirao poodavno, protestna deinstalacija.

 • mille

  windows mape su toliko dobre da me bas zabole za here i njihove aplilacije… Redovno koristim mape i znam sta pricam.


  • Pa Windows Mape su u biti Here mape ali za windowse 10 Mobile. Aplikacija ima iste opcije kao i here aplikacija za ios ili android samo je Microsoftovo sucelje

   • Nokia_cigla

    Ali je aplikacija MS-ova, a mene je MS uvjerio u kvalitetu njegovih aplikacija, a to je da iste nema. Rezultati pretraživanja Windows karti nisu vrijedne spomena. Gore nego lokalizirani rezultati pretrazivanja Binga.

   • nathan

    Pa naravno 🙂 Obje app koriste isti back end (od HERE-a), znaci identicna kartografija, routanje, stanje u prometu, POI, glas… razlikuju se samo u UI. S tim da nakon zadnje velike nadogradnje (v5.x) Windows Karte ima bolji UI od HERE-a.

    Al mos ti ljudima objasnjavat to kolko oces, opet ce po svom :/

    P.S. Trenutno obje app koriste HERE POI tocke, ali u buducim nadogradnjama Windows Karte ce preuzimat POI tocke i od trecih strana te ce bit jos bogatije tj sadrzajnije.

    • Idijot

     Ne znam kako je na drugim platformama,ali na Windows Maps ne mogu preuzeti jezik za navigaciju koji želim.Mogu samo koristit navigaciju na jeziku na kojem je telefon.To je velika mana aplikaciji jer koristim Cortanu te zbog toga ne mogu koristiti navigaciju na hrvatskom.Na HERE se to može promijeniti.Ako netko zna kako se može koristit drugi jezik rado bih to znao.

     • Istina

      Mnoge Microsoft aplikacije u postavkama imaju presiromašne mogućnosti, dok na Androidu Microsoft aplikacije su bolje nego li na Windowsima. žalosno, ali istinito. Microsoft developeri su i te kako odradili jako dobar posao za Android.

 • salvator

  meni je radila,a 1.7 nije je više bilo,sama se deinstalirala