Indijski #Intex predstavio #AquaFish, #Sailfish 2.0 uređaj

Intex aquafish2

Danas u svijetu mobilne industrije kada gotovo cijelo tržište smartfona pokreću američke mobilne platforme, doista je teško uspjeti kao novi igrač. Tu bitku već godinama vodi Jolla, finski startup nastao od bivših zaposlenika Nokije, mahom iz odjela koji je razvijao MeeGo. Na tom Nokijinom u mnogo čemu revolucionarnom os-u nastao je Jollin Sailfish koji sada postoji u drugom svojem izdanju. Jolla je pokušala zaprijetiti Androidu i postati treći pravac, kojeg je Microsoft tako glatko zeznuo iako drži i dalje treće mjesto, no tržišna borba ih je koštala proizvodnje hardvera koji je doslovno stao na dva mobilna uređaja i jednom tabletu. Međutim, Jolla je našla svoje utočište u današnjim nesvrstanima, odnosno zemljama BRICS-a, Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini i Južnoafričkoj republici gdje su se pojavili i proizvođači hardvera koji žele imati novi inovativan os na svojim uređajima.

https://twitter.com/IntexBrand/status/756733115582689281

Jedan takav proizvođač je i indijski Intex koji je među prvima napravio smartfon pokretan Sailfish 2.0 platformom. O uređaju smo već imali prilike pisati a nalikuje na Jollin prvjenac sa karakterističnim dualnim dizajnom kućišta. Intex Aquafish je upravo postao dostupan putem indijskog Ebay-a, po izvanrednoj cijeni od 5499,00 INR, odnosno 558 kn. Za tu cijenu dobijmo četverojezgreni procesor, 2GB RAM-a, 8MP stražnju i 2 MP prednju kameru, 16GB interne memorije, 5 inčni zaslon, podršku za 4G mreže i os koji nema problema s nedostatkom aplikacija jer podržava Android aplikacije (ne i Google Play).

http://www.ebay.in/itm/Intex-Aqua-Fish-4G-LTE-with-Qualcomm-Snapdragon-5-2GB-RAM-16-GB-8MP-/282098603976?hash=item41ae6317c8:g:egEAAOSwanRXhisG

Loša vijest za nas koji nismo u Indiji, premda mi se nekad čini da jesmo, je da uređaj nije dostupan za ostatak svijeta, ali postoji mala vjerojatnost da bi mogao biti kako je naveo Intex u konverzaciji putem Twittera.

https://twitter.com/IntexBrand/status/756758219179950080

Za manje od 600 kuna je ovakav uređaj doista vrijedan kupovine i u svojem segmentu nema konkurencije. Doduše, jedina konkurencija su mu Lumije nižeg cjenovnog ranga (450, 550), no ta priča će uskoro biti prošlost. Jolla sa svojim partnerima ima dobru šansku ugrabiti jedan dio kolača kojeg sve više i više igrača pokušava zagristi.