Microsoft gasi Microsoft Mobile Oy.; Otpušta 1350 radnika u Finskoj

Microsoft i NokiaNije baš uobičajeno vidjeti BBC-jev portal kako prenosi bombastične vijesti iz svijeta mobilne industrije, ali je prvi došao do informacije o odlasku Microsofta iz Finske. Poznato nam je da Microsoft Mobile Oy, nasljednik Odjela za uređaje i usluge Nokije, odavno ne vodi dobar posao što se mobilnog sektora tiče i polagano je otpustio preko 15.000 zaposlenika u posljednje 2 godine. Microsoft je najavio kako će otpustiti preostalih 1.350 zaposlenika trenutno zaposlenih u tom odjelu. Ovim činom se Microsoft u potpunosti uklonio iz Finske i na taj način dao prostor tvrtki HMDGlobal koja će nastaviti proizvoditi Nokia mobilne uređaje.

Vijest i nije čudna s obzirom da je Microsoft odlučio staviti svoju mobilnu platformu u fazu čekanja gdje jedino novo što dolazi su Insider Buildovi koji će kroz svesrdnu pomoć zajednice prerasti u gotov OS za jedno godinu dana. Do tada će se Microsoft preusmjeriti na Surface, a HMDGlobal započeti novu eru Nokia smartfona, tablet i osnovnih uređaja.

 


 • Nek ovi odu u HMD i mir…

  • L930Ri

   Taman posla, pa što će im 1350 “uhljeba” ?? 😀
   EDIT: pa to je cca 6.000.000,00 EUR mjesečno za plaće i doprinose …


   • A onda na burzu, šta da se radi… 🙂

    • L930Ri

     Imamo bolju ideju, neka odu u privatnike pa da vide kako je to, možda pod pritiskom naprave nešto korisno 😀

 • Nokia4ever

  Odavno umrla ljubav među njima…Nokiji želim vrh a MS če sam sebe da uništi jednog dana!

 • dxdy

  u biti stara vijest samo se sad provodi… ništa posebno. pa prije par mjeseci smo raspravljali o odluci da MS prodaje tvornice i otpušta radnike jer će ugovorati poslove kod drugih. BBC inače ima senzacionalne vijesti koje debelo napuhivaju da bi bili bolji od konkurencije… od prijatelja kćer je stažirala na BBC-u i svaku vijest moraju napraviti senzacionalističkom.


  • Ma jasna stvar pa je i nismo toliko prenapuhali, nego samo postavili u tijek vremena. Logičan je potez, pogotovo sada kada HMDGlobal preuzima sve sa Nokia logom na sebi. Vjerojatno će većina tih ljudi preći u tu tvrtku.

   • dxdy

    ja mislim da je broj zaposlenih prenapuhan i da se radi o administraciji a ne radnicima jer proizvodnja je davno napustila Finsku…