#Nokia ažurirala softver za #OZO kameru

nokia-ozo-hero-lg

Nokia Technologies je pustila ažuriranje za svoju VR kameru OZO, možda ponajbolju komercijalno dostupnu VR kameru današnjice koja može snimati video i zvuk velike kvalitete u 360º. Novi softver nosi oznaku 1.2.0. a nastao je na komentarima korisnika. Nokia je naravno uslišila želje pa sada omogućila korištenje samo 4 horizontalne kamere za snimanje panopramskih fotografija visoke razlučivosti, brže spajanje nastalih fotografija/videa, mogućnopst konstantnog praćenja horizonta, poboljšanja korisničkog sustava te još mnoga manja poboljšanja koja uključuju dva nova formata snimanja videa (OpenEXR i CinemaDNG).

 

Nokia Technologies on Twitter

You sent feedback, we listened. #OZO Update 1.2.0 makes creating #360video simpler. http://nokia.ly/29rFhjX #VRpic.twitter.com/6RK62jXDWs

 

Inače, ukoliko ste zainteresirani vidjeti OZO na djelu, to možete napraviti vrlo jednostavno kupnjom zamjenske Google Cardboard VR maske. Mislim da vam je za punu funkcionalnost potreban android smartfon sa zaslonom veće razlučivosti kako bi imali bolji doživljaj videa. Video kao i snimljeni zvuk je doista impresivne kvalitete i možete se kvalitetnijim VR naočalama pronaći u prostoru kojeg je OZO snimio. na Youtube se može pronaći već nekoliko videa koji su snimljeni OZO-m, od vožnje u automobilu, TV emisija, pa do službenih filmova koje je objavila Nokia.

OZO.nokia.com


  • Poslije Surface Huba nabavljamo Ozo za u redakciju 😉 @Themightym:disqus