Nokia Growth Partners investirali 10 milijuna $ u aplikaciju Lifesum

Lifesum_top

Nokia je kupnjom Withings-a naglasila svoju prisutnost u području digitalnog zdravlja koje postaje sve popularnija tema svakodnevnog čovjeka. Svjesniji problema koji nam donosi ubrzan život, čovjek želi držati u kontroli vlastito zdravlje, ili ga barem poboljšati svakodnevnim praćenje određenih parametara kako bi barem dobili dojam da je sve pod našom kontrolom. Nokia nije stala sa Withingsom, već kroz Nokia Growth Partners (NGP) i dalje ulaže u startup tvrtke koje se bave digitalnim zdravljem. Upravo je jedan takav projekt, naziva Lifesum prikupio 10 milijuna $ zahvaljujući NGP-u. Lifesum je tvrtka koja je izradila aplikaciju za praćenje svakodnevnog unosa hrane kao i praćenje količine vježbanja. Trenutno imaju oko 15 milijuna korisnika što i dalje nije velika brojka ali se nadaju povećati taj broj zahvaljujući novim investicijama. Tako su sklopili ugovore s određenim proizvođačima hrane kako bi bolje pratili nutricionističke navike osobe i na taj način pojedincu kreirali zdrave obroke. NGP sa svojim uredom u Silicijskoj dolini može puno napraviti za razvoj Lifesum-a te im pomoći pronaći partnere u fitnesu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, zdravstvenim ustanovama…

HERE Maps Nearby opcija

NGP je također već prije investirao u aplikacije poput GetYourGuide s kojom je lako pronaći turističkog vodiča i koja je inkorporirana u HERE Maps aplikaciju, potom Babbel aplikaciju za učenje jezika i tvrtku MAG koja razvija interaktivne aplikacije i igre te tvrtku WorkFusion koja se bavi razvojem umjetne inteligencije. Lifesum je još jedan u nisu dobrih projekata koji je prisutan na iOs i Android uređajima a najzanimljivije od svega je i moguća prisutnost na budućim Nokia smartfonima.

Ako gledamo da sva ulaganja NGP grupacije završe na Nokijinim proizvodima onda je zanimljivo razmišljati kakvu će prvu postavu aplikacija imati budući Nokia smartfon. Možda postoji mogućnost da on dođe sa određenim senzorima za praćenje otkucaja srca, ili mogućnošću brzog očitanja Withings gadgeta koji mjere tlak… Ako ništa, zanimljivo je pratiti u kojem se smjeru razvija Nokia i što će nam još ponuditi.

Izvor