Otkazani tablet #Lumia2020 pozira u kričavo zelenom ruhu

leaked-photo-shows-canceled-microsoft-phones-and-nokia-2020-windows-rt-tablet-506589-2

Kako je Microsoftov, i Nokijin prije toga, odjel za mobilne uređaje polagano raspušten, na vidjelo su počeli izlaziti mnogobrojni odbačeni uređaji koji su bili gotovo spremni za predstavljanje široj javnosti. Nova fotografija, koja kao i većina drugih potječe iz Kine, nam je prikazala poleđinu Nokia Lumia 2020 tableta koji je trebao biti podrška Lumiji 2520. Prvu fotografiju ovog uređaja smo imali prilike vidjeti još u svibnju 2015. godine, no ova nova nam ga prikazuje u kričavo zelenoj boji nekada karakterističnoj za Lumia seriju uređaja. Ono što ovaj uređaj čini posebnim je primijenjenost Fabula dizajna koji je Lumia seriju uređaja izdigao na posebno mjesto u svijetu smartfona.

Lumia 2020 crna

Lumia 2020 je trebao biti još jedan WinRT uređaj, a kako je taj os završio neslavno, vjerojatno bi i njegova prodaja bila ista. U odnosu na Lumiju 2520 ističe se velikim, centralno postavljenim modulom kamere koja je trebala utjeloviti PureView tehnologiju i biti opremljena ZEISS lećama.

Evo još malo detalja o ovom tabletu:

  • Uređaj je nosio kodnu oznaku RX-115
  • Snapdragon 800 procesor,
  • 2 GB RAM-a,
  • 8.3 inčni IPS LCD zaslon 1080p rezolucije
  • podrška za olovku
  • PureView, ZEISS optika, LED bljeskalica

Uh da je imati cijelu kolekciju uređaja na stolu… A među svima njima u oko mi je pala posljednja mala žuta Lumia +, desno iznad Nokije N9 koja podsjeća na otkazanu Lumiju 1520Viisi, manju verziju 1520. No možda se varam. Uglavnom, popratit ćemo ovaj izvor :).

1520Viisi

*Dopuna* Ostali izvori tvrtde da je crni uređaj odmah do Lumije 830 u biti otkazana Nokia XL2, android uređaj, dok je dore do Lumije 950 XL u biti Lumia 650XL a.k.a. Honjo.

Evo koji su uređaji prisutni prema svim izvorima:

Lumia proto

Izvor