Video: #Nokia Technologies predstavila #Withings Thermo WiFi termometar

thermo1

Withings, odnosno Nokia Technologies odjel, je danas predstavio novi proizvod u vidu osobnog termometra. Termometar jednostavnog imena Thermo WiFi ima mogućnost brzog mjerenja temperature pojedinca zahvaljujući 16 infracrvenih senzora smještenih na vrhu gadgeta koji napravi više od 4000 mjerenja kako bi odredili temperaturu pojedinca u samo dvije sekunde. Termometar se jednostavno prevuče iznad čela u razmaku do 1 cm kako bi se temperatura izmjerila što je izvrsno jer primjerice ne trebate buditi dijete da bi mu zavukli terometar ispod pazuha ili gdje drugdje. Čelo se skenira termometrom jer je splet žila vrlo blizu površine kože te je lako očitati promjene u temperaturi.

ThermokeyvisualC

Nadalje, termometar se putem WiFi ili Bluetooth veze može povezati sa smartfonom i pripadajućom aplikacijom (Withings Thermo Ili Apple Health) gdje se može jednostavno pratiti temperatura svih članova obitelji za vrijeme bolesti, ali i dobiti preporuka za liječenje. Uređaj nakon svakog mjerenja automatski sikronizira temperaturu s mobitelom, no moguće je temperaturu očitati i na zaslonu uređaja gdje se LED svjetla oboje zeleno ukoliko je temperatura normalna, narančasto ako je malo povišena ili crveno ako je visoka. Valja spomenuti da se temperatura prikazuje u stupnjevima Celzijevim i Farenhajtima. Thermo WiFi napajaju dvije AAA baterije koje ga na životu mogu držati do dvije godine. Uređaj je ispitan klinički te je dobio odobrenje američke FDA agencije što ga čini sigurnim i nadasve preciznim za upotrebu.

Withings Thermo WiFi će se prodavati ekskluzivno u Apple ili Withings Internet trgovini po cijeni od 99,95$, odnosno 678,84 kn.

U nastavku pogledajte službeni video:

Withings press