#Continuum radi na #Nokia Lumiji 830 uz pomoć registry trikova

continuum 830

Negdje krajem 2015. godine proširila se internetom glasina kako bi zanimljiva opcija Continuum svoje postojanje mogla ostvariti i na starijim Lumia uređajima. Prvenstveno se to odnosi na Lumije 1520 i 930 koje imaju dovoljno moćan hardver kako bi omogućili besprijekorno korištenje UWP aplikacija na velikim monitorima. Međutim, izgleda da je istu opciju moguće postaviti i na hardverski slabijim starim Lumia uređajima poput Nokia Lumije 830 koja u sebi ima četverojezgrei Snapdragon 400 (da, jednako kao i Lumije 640 i 640 XL). Vijest je na twitteru objavio Gustave M., očito osoba jačeg iskustva u programiranju, a navodno je Continuum na Lumiji 830 omogućio mijenjanjem postavki u registry-ju.

Gustave M. on Twitter

They say it’s not possible to enable on a 830pic.twitter.com/59M1yOPT42

Gustave M. on Twitter

pic.twitter.com/DJOQNy91w9

Gustave M. on Twitter

Sadly the 830 can only do 1080p at max so the quality isn’t really perfect, but it works.

Gustave M. on Twitter

also had 2 crashes already

Ipak vijest nije toliko dobra jer se istoj osobi ova “revolucionarna” opcija srušila već dva puta u sat vremena. Ali moguće ju je pokrenuti, a Lumia 830 oimogućava HD reuoluciju, odnosno maksimalno 1080p što i nije loše. Možda je ovo rušenje upravo razlog zašto Microsoft nije omogućio Continuum na Lumiji 830, ali je to mogao (vjerojatno hoće) omogućiti na Nokia Lumijama 1520 i 930. Valjda će trik kojim je Lumia 830 dobila ovu opciju biti naknadno objavljen.

Za buduće objave o Continuumu na slabijem hardveru popratite twitter profil dotičnog gospodina ili pak Nokiamob :).

 

Via

 • Dražen

  fb (beta) ima nadogradnju….

 • dmessia

  Zelim reci, svako zlo za neko dobro .. :))))

 • dmessia

  ma od kako su prodali odjel ha uređaje, mislim da ce se potruditi srediti continum na svim starijim uređajima koji u osnovi mogu pokrenuti ..app. Uhebali su sve, ucinili tisuce ljudi nezaposlenima,napunili su burze,to je najmanje sto mogu uciniti za svoj OS jer ..od nedavno nemaju drugih interesa osim da ..napucaju broj korisnika svog OSa :))


 • Pa zar nije pisalo i da je maksimalna rezolucija i samog Continuum prikaza = 1920×1080.

 • kinzi

  Continuumu se rusi i na 950 i 950 Xl ima na yt novijih recenzija koje pokazuju…

  • dxdy

   meni se nikad nije srušio na 950XL…


   • Ja sam ga do sad rijetko koristio (samo jedan dan), ali čim budem i ako budem češće, podijelit ću svoje viđenje ruši li se ili ne na 950.