*Dopuna* Dva nova #Nokia #Android uređaja pojavila se na #GeekBench testu

Nokia E1 koncept

Dopuna – Dobili smo dojavu da je ipak riječ o starijem prototipnom hardveru kojeg je Nokia koristila za potrebe testiranja Android platforme. Bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti kako bi ti modeli izgledali i što bi nam Nokia dalje donijela nakon posljednje predstavljene XL serije.

Preko Geekbench stranice pojavile su se informacije o specifikacijama dvaju Nokia  Android uređaja. Specifikacije su u jednu ruku neobične i moguće je da se radi o ranim testnim verzijama ili su možda i krivotvorene.

Nokia-RM-1490

Prvi uređaj, i ujedno onaj neobični, vodi se pod nazivom Nokia RM-1490, a posjeduje AMD A8-5545M procesor, 2GB RAM-a i Android 4.4. Riječ je o procesoru koji se ugrađuje u laptope, no kod ovog uređaja radni takt je smanjen sa standardnih 1.7GHz na 500MHz. Moguće je da se radi i o tabletu.

Nokia-5320

Drugi uređaj je Nokia 5320 koji posjeduje Snpadragon procesor (vjerojatno 821), 2GB RAM-a i Android 4.4. Vjerojatno se  radi o ranim prototipovima ako uzmemo u obzir stariju verziju Androida i AMD-ov procesor.

Ranije glasine sugeriraju da bi u sljedećih pola godine mogli vidjeti najmanje četiri Nokia brendirana uređaja, od kojih bi 2 trebala biti Android flagshipi, dok je moguće i predstavljanje nekog Androida niže ili srednje klase.

#Geekbench results revealed two new #Nokia #Android smartphones?!

Year 2016 is slowly coming to its end but that is a great news for Nokia fans since they know at least two new Nokia smartphones are coming. During the year we saw some information about new phones, even photos but none of those were bullet proof.