Glasine: Microsoft će možda plasirati Surface smartfon na IFA sajmu?!?

concept_microsoft_surface2_smartphone_3

Premda Surface smartfon već dobro izlazi iz teme Nokiamoba, kako je donekle riječ o nasljedniku ili pak gasitelju Lumia serije uređaja, koju je Microsoft preuzeo od Nokije, napisat ćemo par crtica. Surface phone bi trebao biti napravljen po uzoru na Surface tablet uređaje, odnosno biti nekakva vrsta ultimativnog Microsoftovog profesionalnog/business alata, po isto tako visokoj cijeni. O specifikacijama, kao i dolasku na tržište, smo imali prilike već pisati i informacije/glasine sugeriraju uređaj sa 5,5 inčnim zaslonom, Snapdragonom 821 ili ekvivalentom drugog proizvođača (Intel?), 3, 6 i 8 GB RAM-a, 512 GB interne memorije, Continuum opcijom, skenerom otiska prsta, 20 MP kamerom, Zeiss optikom, “vodenim hlađenjem” i mnogim drugim hardverskim karakteristikama koje smo imali prilike vidjeti na Lumijama 950/950XL. Najveća razlika u odnosu na posljednje Lumije, ili bolje rečeno Lumiju 950XL, je aluminijsko kućište i novi Surface brand naljepljen na uređaj. Naravno, taj brand će pratiti i visoka cijena, a o svemu bi više informacija mogli saznati na skorašnjem berlinskom IFA sajmu (02-07.09.2016.).

Naime, prema novim informacijama, Microsoft se sprema predstaviti najmanje tri varijante Surface uređaja na spomenutom sajmu, što je poprilično ranije od nagađanog i realnog proljeća 2017. godine, kada bi trebala doći i nova verzija Anniversary nadogradnje. Tri modela će se razlikovati po količini RAM-a (3, 6 i 8 GB) dok će svi imati 512 GB interne memorije. Naravno razlikovat će se i po cijeni koja će varirati između 700 i 1100 USD (4680 – 7360 kn).

S obzirom da nije bilo pretjerano mnogo fotografija ili rendera Surface uređaja, što je običaj pred puštanje jednog uređaja takvog kalibra, ne bih se pretjerano veselio ovoj informaciji. Nekako je IFA sajam preuranjen za Surface phone, kojeg je Microsoft ipak odlučio pažljivije plasirati na tržište. No, Anniversary nadogradnja je tu, do sajma još dva tjedna nekoliko dana pa je opet vrlo moguće vidjeti i njega među konkurencijom.

Izvor

 • MarkoMS

  Možda ima istine u predstavljanju Surface Telefona. Jer budimo realni Microsoft puca na one fensi i s puno novaca, a to su korisnici iPhonea. Većini koji su kupili iPhone 6 tada ističe ugovorna obveza…

 • Goran

  Ako bude kod HT-a, na slijedeće ljeto bi 1 SPhone mogao biti moj. I to neće biti skuplji od 2500 kn uz produženje na 24 mjeseca, mogu se kladiti u to.

  • MarkoMS

   sPhone 🙂

 • MarkoMS

  Zasto ovakav komentar na pocetku nije bio kad se pricalo o HP Elite. Pisanje o Surface Phoneu će vam se najvise citati.


  • Pročitaj tekst na stranici O nama, a možeši naslovnu sliku na vrhu stranice.

   • MarkoMS

    Nije stvar u tome nego onda izbacite sve što nema veze s Nokijom. Još jedanput, bezvezan komentar. Ili pišite ili ne…

 • MarkoMS

  To što nema rendera ne znači ništa. Možda su pazili da ne izađe ama baš ništa. Ja na njihovom mjestu još ne bi izbacivao novi telefon.

  • MarkoMS

   Nije bilo ni rendera Surface Booka pa je predstavljen.


   • Nisam ga popratio pa ne bih znao, ali mislim da je i tu bilo nekoliko najava, indirektnih.

    • MarkoMS

     I za Surface Phone ima indirektnih najava 🙂


     • Je i to samo nabrajanje specifikacija sro je mogao bilo tko napravit. Vidit ćemo u petak sto ce biti

     • MarkoMS

      Jako me zanima.

    • Bokifireman

     Za Surface pro book nije bilo nikakvih najava,javnost nije uopšte bila upoznata samo je bilo najavljeno predstavljanje Surface pro 4,tako da sve je moguće u Microsoft kuhinji


  • ne mora značiti, naravno, ali sve važnije uređaje u pravilu prati ranije objavljivanje rendera ili fotografija ranih verzija kućišta i slično. Nitko toga nije lišen pa tako ni Microsoft. Također smatram da još nije vrijeme za Surface. Neka ga dobro pripreme, jer bi im bilo kakav veći kiks imao poprilično negativan utjecaj na prve recenzije i prodaju.

  • Filip

   Isto se slazem da nema veze. Prosle godine je Microsoft predstavio Surface book, za kojeg niko nista nije znao.


 • Čekaj, 3 GB verzija 4680 + valjda za nas je to 700 € = 5250 kn. Zar to ne liči na onako standardno početno napuhanu cijenu novih top modela? Pa operateri, pa vrijeme prolazi, pa prođe godina dana od predstavljanja… i eto, može se uzet nekako. Sasvim dovoljno… Ostaje pitanje (ne)dostupnosti kod nas, operateri i drugo. Ok, glasine su to sve još…

 • Nokia4ever

  Listopad 2016 je vani!

 • andro

  hoce, ali za cca 3 godine…