HP Elite X3 dolazi sa opcijom dvostrukog tapkanja za otključavanje zaslona odmah iz pakiranja

HP_Elite_x3-Lead_Promo_profile

Microsoft je trebao biti zvijezda vodilja glede hardvera namijenjenog vlastitoj mobilnoj platformi. Danas nam je jasno kako on to ne želi biti pa je sve svoje nade o uspjehu WP platforme položio u partnere, od kojih se najviše ističe HP sa svojim Elite X3. Uređaj nije Lumia pa je moguće dobiti pokoju opciju manje s kojom nas je Nokia davno razmazila. U prvom redu mislim na osnovne poput dvostrukog tapkanja za otključavanje ili pak zaključavanje zaslona, Glance screen, Peek opciju i mnoge druge.

Prema saznanju španjolskog MicrosoftInsider.es, Elite X3 na tržište dolazi sa opcijom dvostrukog tapkanja zaslona za njegovo otključavanje, što nije bio slučaj sa ultimativnim Windows 10 Mobile top modelom Lumia 950 XL ili pak samo 950. Dakle, svi budući vlasnici ovog HP-ovog modela se neće trebati znojiti i čekati hoće li dobiti neku od opcija na koje su naviknuti, već će ona biti odmah isporučena pri kupnji uređaja. Opcija se nalazi u internoj aplikaciji za kontrolu zaslona a otkriva i još neke opcije poput sprječavanja zaključavanja zaslona naginjanjem uređaja. Za sada nije poznato hoće li uređaj imati Glance zaslon ali ne vidim zapreku dodavanju i te opcije s obzirom da je ona popularna na top modelima konkurentske platforme.

 

hp-display-tools

Eh da je Microsoft bio obazriv prema Lumiji 950 kao HP prema svojem top modelu, sigurno bi recenzije bile mnogo blaže, a prodaja bolja.

Via

 

 • Lumia830

  Ovo je jako smijesno ,pa ne prodaje dvostruko tapkanje mobitele.Hebo vo ako nema normalnu cijenu i dobru autonomiju baterije.

  • L930Ri

   Ne prodaje isključivo to, ali svakako može poslužiti kao “okidač”, pogotovo za korisnike koji već koriste lumije sa tom funkcijom koju su odlučili (ili moraju) zamijeniti, a ne žele se odreći te funkcije 😉

   • Lumia830

    Mislim da ta funkcija niti je spektakularna niti revolucionarna da ja dam preko 1600KM za X3 !!!! U odnosu na konkurenciju (koje doduše na WM10 OS nema ne računajući L950).

    • L930Ri

     Vjerojatno nije, ali navikne se čovjek pa držanje, korištenje i položaj uređaja prilagodi raspoloživim funkcijama. Tada se iste teško odriče.
     Evo ja iz prve ruke mogu to potvrditi; nakon L710 imao sam L625 i L930 koje su imale tu funkciju. Tada mi se uslijed pada L930 razbila i morao sam kupiti L950XL koja u tom trenutku nije imala tu funkciju. Jako mi se bilo teško naviknuti na “buđenje” telefona tipkom, te sam ga i dalje “refleksno” pokušavao “probuditi” tapkanjem. To je trajalo naredna 2-3 mjeseca … Na primjer kada sam nešto radio i koristio kalkulator duže vremena, pa zamisli koliko puta sam morao podići uređaj da bih stisnuo tipku da se uključi ekran da opet mogu računati. Tada sam, kako više ne bih morao svaki put podizati uređaj da se ponovno uključi, morao promijeniti stranu na kojoj sam do tada držao kalkulator dok radim sa njime kako bih mogao lakše doći do tipke za “buđenje” i naravno morao sam raditi sa suprotnom rukom od one sa kojom sam navikao raditi … I tako, ovo je samo primjer rada sa kalkulatorom, a gdje je tu još glazba, fotografije, office lens aplikacija i tako dalje, …
     Govorim samo o svom iskustvu, a ima tu veliki broj korisnika koji bi imali štošta za dodati 😉
     Eto, po meni je to spektakularno odnosno revolucionarno kod te funkcije 🙂

     • Lumia830

      Pazi i ja koristim dvostruko tapkanje da probudim fon.Zgodno je to posebno sto sezona da nakon 15 sec. se zaključa ekran.

 • Nokia4ever

  Ajde HP vs 950xl da vidimo koja bolja…ja navijam za Lumiju…manja i jednoruko tapkanje…kamera bolja i još šta!

 • …monteparadiso…

  …slazem se u svakom slucaju mada bi volio isprobati x3…

 • dxdy

  da ali nakon nadogradnje firmvera i 950/950XL imaju double tap… napišete tekst da ljudi koji nisu upoznati s time misle da 950/950XL to nemaju… X3 je sada preskup kao što su bili 950/950XL u 12 mjesecu… tko voli nek izvoli. moja preporuka je ipak na strani Lumia. povoljnije su a cijene će i dalje padati


  • Puno drame ima (i) u ovom članku… Sad sam sjedio u fotelji i što sam radio pola sata? Promatram si Lumiju sa svih strana… 😀 Ne znam jesam li ja malih prohtjeva, ili što (ali ako jesam, onda što nisam uzimao L650? 🙂 )… i nema mjesta nezadovoljstvu.

   • nicke1

    mozo maska sve mijenja


    • Ha Mozo maska, Mozo maska… Mozo maska, primjerice crvena, je nešto što mi se ne sviđa (kad sam ju bolje vidio), a skupo je. Dakle, može, samo u slučaju da mi se uništi originalna crna maska.

  • L930Ri

   Ja sam se već bio “pripremio” na X3 sada na jesen međutim, “igrom sudbine” je došla 950XL. I nije mi žao 🙂

   • Mare

    i ja cu te slijediti 🙂